Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

kerekparutKét és fél kilométerrel lett hosszabb a salgótarjáni, eddig mintegy öt kilométeres kerékpárút.

Csütörtökön átadták az Eperjes-telepi bekötőúttól a belvároson át a városi sportcsarnokig vezető újabb szakasz - közölte a polgármester az MTI-vel.

Mint mondta, a városban kerékpározók biztonsága miatt indították el a fejlesztést, ami a járdaburkolatok cseréje, az új buszöblök és a régi közművek kiváltása révén városrehabilitációs projektnek is bizonyult.

A város teljes hosszán átvezető kerékpárútnak a sportcsarnoktól a Tóstrandig tartó és még hiányzó, mintegy három kilométer hosszú szakaszát ugyancsak pályázati forrásból tervezik megépíteni - mondta a polgármester. Hozzátette: 2006-ban Salgótarján kezdeményezésére írt ki kerékpárút-hálózat építésére pályázatot az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács, ám olyan nagy volt az érdeklődés a három északi megyében, hogy a város akkor elesett a fejlesztési lehetőségtől.

Salgótarján később két ütemben nyert támogatást kerékpárút-építésre: az ipari parktól a belváros felé vezető mintegy másfél kilométer hosszú kerékpárút 3400 méteres folytatását tavaly áprilisban adták át. Patányi Gergely, a kivitelező Vértes-út Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a most átadott szakasz nyomvonalán egyebek közt három hidat kellett felújítaniuk, átépítettek két buszöblöt, építettek négy buszmegállót és háromszáz méter hosszban ki kellett váltaniuk az elöregedett ivóvíz vezetéket is.

Forrás: MTI

Olvastad már?