Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparutÁtadták pénteken a Tatabányát, Vértesszőlőst és Tatát összekötő, közel hétkilométeres kerékpárutat, mely az Által-ér mentén, nemzetközi madárvédelmi területen haladva köti össze a két települést.

A kerékpárút megépítését 16 éven át napirenden tartó Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnökeként elmondta: a szövetség kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot gyűjtött a három település lakosaitól, az összegből a természeti értékekre felhívó táblákat és az új nyomvonalra irányító útjelzőket állítottak fel.

Az új kerékpáros útvonal önálló vonalvezetésű, kétirányú pályatest, amely az Által-éren egy fahídon vezet át és bekötőággal csatlakozik Vértesszőlős belterületi kerékpárút hálózatához. Az útvonal tatai végpontjában 23 férőhelyes parkolót létesítettek.

A kerékpárút kiépítését indokolta, hogy az 1-es főút a három település között erős emelkedők, beláthatatlan kanyarok miatt alkalmatlan a biztonságos kerékpározásra. Az út műszaki átalakítása nem volt lehetséges a szűk keresztmetszet miatt és a Bécs-Budapest vasútvonal feletti átjárón az úttesten nincs hely biciklizésre.

A balesetveszély ellenére a kerékpáros-forgalom igen jelentős volt, az útvonalon az elmúlt években több biciklis vesztette életét.

Forrás: MTI