Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

VelenceitóKét sikeres pályázatnak és a kormány támogatásának köszönhetően a Velencei-tó körüli kerékpárút újabb 12 kilométeres szakasszal egészül ki.

A napokban induló fejlesztések eredményeként rövidesen szinte a teljes „tókört" az autóktól védett, újonnan épített útvonalon tehetik meg az aktív kikapcsolódást kedvelő turisták.

Az összességében 730 millió forintos forrásból a Gárdony, Szigony utca és a Velence, Resort Spa közötti szakasz, valamint a Dinnyés és Pákozd közötti, 6213 jelű úttól a Gárdony, Szigony utcáig húzódó szakasz épülhet meg. A tervek szerint ezt az új 12 kilométeres szakaszt a következő szezonban már birtokba is vehetik a biciklisek.

A munkálatok befejezését követően, a már elkészült északi oldalhoz hasonlóan, a déli parton is sokkal kedvezőbbek lesznek a kerékpározás feltételei. Ez még inkább elősegítheti a kerékpárturizmus növekedését, és nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a Velencei-tó az aktív és családi turizmus legvonzóbb célpontjává váljon.

 VelenceiTokerekparutepites

Az új útszakaszok építése mellett, a keleti és az északi parton haladó kerékpárút tervezése is megkezdődött.

A koncepció már a kormány előtt van, annak elfogadása esetén további 32,6 kilométer bicikliút épülhet a térségben. Ezáltal elérhető, hogy a kerékpárút teljesen körbefogja a Velencei tavat.

A hosszú távú cél az, hogy a Velencei-tó körül olyan összefüggő bicikliút-hálózat jöjjön létre, amelyen keresztül Budapest, illetve Székesfehérvár irányába a Balaton, valamint a Váli-völgyön keresztül a Vértes is biztonságosan megközelíthető legyen két keréken.

A holkerekparozzak.hu megjegyzései a hírrel kapcsolatban:

Ez a 12 km egyébként ha kiszámoljuk teljes körnek (ami kb 31 km) a 38 %-a, ami azt jelenti, hogy majdnem a tókör felét felújítják (optimistán kerekítve). Ez véleményünk szerint nagyon szép eredmény.

A fejlesztők reméljük nem a keleti parthoz hasonló kerékpárútnak álcázott járdákat készítenek, mert az számunkra kerékpárosoknak minden, csak nem használható.

Mi jövő tavasszal mindenképpen ismét körbe tekerjük a tavat, és tesztelni fogjuk az új utakat. Reméljük csupa jót írhatunk akkor az elkészült projektről.

Ha kíváncsi vagy a tó kerülő túra útvonalára, akkor katt IDE!