Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

VelenceitóKét sikeres pályázatnak és a kormány támogatásának köszönhetően a Velencei-tó körüli kerékpárút újabb 12 kilométeres szakasszal egészül ki.

A napokban induló fejlesztések eredményeként rövidesen szinte a teljes „tókört" az autóktól védett, újonnan épített útvonalon tehetik meg az aktív kikapcsolódást kedvelő turisták.

Az összességében 730 millió forintos forrásból a Gárdony, Szigony utca és a Velence, Resort Spa közötti szakasz, valamint a Dinnyés és Pákozd közötti, 6213 jelű úttól a Gárdony, Szigony utcáig húzódó szakasz épülhet meg. A tervek szerint ezt az új 12 kilométeres szakaszt a következő szezonban már birtokba is vehetik a biciklisek.

A munkálatok befejezését követően, a már elkészült északi oldalhoz hasonlóan, a déli parton is sokkal kedvezőbbek lesznek a kerékpározás feltételei. Ez még inkább elősegítheti a kerékpárturizmus növekedését, és nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a Velencei-tó az aktív és családi turizmus legvonzóbb célpontjává váljon.

 VelenceiTokerekparutepites

Az új útszakaszok építése mellett, a keleti és az északi parton haladó kerékpárút tervezése is megkezdődött.

A koncepció már a kormány előtt van, annak elfogadása esetén további 32,6 kilométer bicikliút épülhet a térségben. Ezáltal elérhető, hogy a kerékpárút teljesen körbefogja a Velencei tavat.

A hosszú távú cél az, hogy a Velencei-tó körül olyan összefüggő bicikliút-hálózat jöjjön létre, amelyen keresztül Budapest, illetve Székesfehérvár irányába a Balaton, valamint a Váli-völgyön keresztül a Vértes is biztonságosan megközelíthető legyen két keréken.

A holkerekparozzak.hu megjegyzései a hírrel kapcsolatban:

Ez a 12 km egyébként ha kiszámoljuk teljes körnek (ami kb 31 km) a 38 %-a, ami azt jelenti, hogy majdnem a tókör felét felújítják (optimistán kerekítve). Ez véleményünk szerint nagyon szép eredmény.

A fejlesztők reméljük nem a keleti parthoz hasonló kerékpárútnak álcázott járdákat készítenek, mert az számunkra kerékpárosoknak minden, csak nem használható.

Mi jövő tavasszal mindenképpen ismét körbe tekerjük a tavat, és tesztelni fogjuk az új utakat. Reméljük csupa jót írhatunk akkor az elkészült projektről.

Ha kíváncsi vagy a tó kerülő túra útvonalára, akkor katt IDE!