Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

CMnagyvaradAz elmúlt évekhez hasonlóan több száz biciklis vett rész a szeptember 20-án délután megszervezett, immár hagyományos- nak mondható nagyváradi Critical Mass kerékpáros felvonuláson - tudósít az erdély.ma

Az akció célja többek között a mozgás, a sport, a környezet- kímélő közlekedés népszerűsítése, valamint a közlekedők fi- gyelmének felhívása arra a tényre, hogy a kerékpárosok is a közúti forgalom tagjai. A korábbi évek gyakorlatához híven a kerékpárosok, kicsik és nagyok egyaránt, a váradi Magnólia parkban találkoztak 17 órától kezdődően.

A résztvevők a téren regisztráltak és ingyenes fényvisszaverő mellényt kaptak a szervezőktől. A biciklis felvonuláshoz görkorcsolyázó és gördeszkázó fiatalok is csatlakoztak.

A meghirdetett időponthoz képest fél órás késéssel, rendőri kísérettel indult el a kritikus tömeg a következő útvonalon: Magnólia park – Transilvaniei út – Dacia sugárút – Petőfi park – Kossuth utca, majd 18.30 körül érkeztek a Szent László térre.

A kerékpáros felvonulás résztvevői a városháza előtti teret teljesen megtöltötték, majd a szokásnak megfelelően magasba emelték kerékpárjaikat, pár perccel később pedig a tömeg szétoszlott, a csapat egy része visszakerekezett a Magnólia parkba. Az eseményt a Európai Mobilitás Hetének keretében szervezte meg a váradi Pro Bikers Egyesület, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalattal, a helyi rendőrséggel és más szervezetekkel partnerségben.

Forrás: erdély.ma, Nagy Noémi

Fotó: erdon.ro