Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

ebiSzeptember 20-án 12 órakor Esztergomban indul az ország első közbringa rendszere, az EBI.

Az 5 állomással, 50 kerékpárral induló rendszert (EBI) a helyi Neuzer Kerékpárgyár saját erőből, önkormányzati támogatás nélkül hozta létre. A cégnél 2009 óta folynak a fejlesztések. A végleges rendszer designja Varga Mihály, MOME-n végzett formatervező nevéhez fűződik.

Az EBI (Esztergom Bicikli) nevet viselő közbringarendszer teljes kiépítése 2014 tavaszára készül el, 50 millió forint ráfordításával. Ekkor 10 állomáson 160 dokkolóval működik majd és a kölcsönözhető járművek száma eléri a száz darabot. A kerékpárokat legegyszerűbben feltölthető kártya kiváltásával lehet igénybe venni, ez regisztrációval jár.

Esztergomi lakosok és esztergomi munkahellyel rendelkezők naponta kétszer, alkalmanként 30 percnél rövidebb utazásra térítésmentesen használhatják a járműveket. A Neuzer Kft. által kifejlesztett közbringarendszer; a dokkoló, a vezérlőoszlop, a kerékpárok, a szervizhálózat és a marketingháttér alkalmas arra, hogy a közösségi kerékpárosrendszer bármely városban bevezethető legyen, Magyarországon és külföldön egyaránt.

Forrás: neuzer.hu