Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Balaton kerülés 360 km-en keresztül
  Ez az igazi Balaton kör.
Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
prev
next

ebiSzeptember 20-án 12 órakor Esztergomban indul az ország első közbringa rendszere, az EBI.

Az 5 állomással, 50 kerékpárral induló rendszert (EBI) a helyi Neuzer Kerékpárgyár saját erőből, önkormányzati támogatás nélkül hozta létre. A cégnél 2009 óta folynak a fejlesztések. A végleges rendszer designja Varga Mihály, MOME-n végzett formatervező nevéhez fűződik.

Az EBI (Esztergom Bicikli) nevet viselő közbringarendszer teljes kiépítése 2014 tavaszára készül el, 50 millió forint ráfordításával. Ekkor 10 állomáson 160 dokkolóval működik majd és a kölcsönözhető járművek száma eléri a száz darabot. A kerékpárokat legegyszerűbben feltölthető kártya kiváltásával lehet igénybe venni, ez regisztrációval jár.

Esztergomi lakosok és esztergomi munkahellyel rendelkezők naponta kétszer, alkalmanként 30 percnél rövidebb utazásra térítésmentesen használhatják a járműveket. A Neuzer Kft. által kifejlesztett közbringarendszer; a dokkoló, a vezérlőoszlop, a kerékpárok, a szervizhálózat és a marketingháttér alkalmas arra, hogy a közösségi kerékpárosrendszer bármely városban bevezethető legyen, Magyarországon és külföldön egyaránt.

Forrás: neuzer.hu