Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekpar650x433Esélyegyenlőségi tandem, kerékpáros sebességi világrekordot állított fel szombaton.

Nagy György kerékpárversenyzőnek és vak sporttársának, Kovács Margitnak az M0-ás körgyűrű déli szektorának új szakaszán 95 kilométer per órás sebességre sikerült felgyorsulniuk kerékpárjukkal.

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: korábban nem volt példa arra, hogy hiteles, mért körülmények között bárki tandem kerékpárral sebességi rekordot állított volna fel.

A tandempáros hátul tekerő tagja, Kovács Margit születése óta vak, aki sporttársával, Nagy Györggyel az esélyegyenlőségre, valamint a közös sport egyesítő erejére kívánták felhívni a figyelmet.

Az elnök kifejtette, hogy a sportolók az útszakasz építtetőinek jóvoltából az elmúlt két hétben rendszeresen edzettek a helyszínen, és próbálták meghatározni a legoptimálisabb ívvonalat, illetve az útvonal irányát.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője kifejtette: "Ezen a pályán nagyon kis emelkedők és lejtők találhatók, illetve a pályaívek is alkalmasak arra, hogy a maihoz hasonló rekordot lehessen felállítani rajta"

Forrás: MTI

Fotó:MTI