Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

kerekparutTata és Tatabánya között mintegy hét kilométer hosszúságú kerékpárút építése kezdődik meg, mely az Által-ér völgyében, Vértesszőlős érintésével köti össze a két települést - mondta el Tata alpolgármestere sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Horváthy Lóránt hozzátette, az útvonal nemzetközi madárvédelmi területen halad át, az Által-éren egy új fahídon kelhetnek át a kerékpárosok. Az út később kapcsolódhat az EuroVelo 6-os számú útvonalnak, illetve kapcsolódik a Tatabánya és Vértesszőlős között már meglévő, az 1-es út mentén haladó kerékpárúthoz.

A 480 millió forintos költségű beruházáshoz a települési önkormányzatok 444 millió forintos támogatást nyertek el pályázaton. A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot gyűjtött a három település lakosaitól, az összegből a természeti értékekre felhívó táblákat és az új nyomvonalra irányító útjelzőket állítanak fel.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a megyei Sportszövetségek Szövetségének szervezésében megkezdik Tatabányát, Környét, Kecskédet és Oroszlányt összekötő kerékpárút tervezésének előkészítését. Az erről szóló szándéknyilatkozatot várhatóan ősszel írják alá a települések.

A kerékpárosok Tata és Vértesszőlős között jelenleg az 1-es számú főutat használják, melyen jelentős a gépjárműforgalom, és a Bécs-Budapest vasútvonal feletti átjárón az úttesten nincs hely biciklizésre. Az elmúlt években az útvonalon több kerékpáros vesztette életét balesetben.