Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparutTata és Tatabánya között mintegy hét kilométer hosszúságú kerékpárút építése kezdődik meg, mely az Által-ér völgyében, Vértesszőlős érintésével köti össze a két települést - mondta el Tata alpolgármestere sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Horváthy Lóránt hozzátette, az útvonal nemzetközi madárvédelmi területen halad át, az Által-éren egy új fahídon kelhetnek át a kerékpárosok. Az út később kapcsolódhat az EuroVelo 6-os számú útvonalnak, illetve kapcsolódik a Tatabánya és Vértesszőlős között már meglévő, az 1-es út mentén haladó kerékpárúthoz.

A 480 millió forintos költségű beruházáshoz a települési önkormányzatok 444 millió forintos támogatást nyertek el pályázaton. A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot gyűjtött a három település lakosaitól, az összegből a természeti értékekre felhívó táblákat és az új nyomvonalra irányító útjelzőket állítanak fel.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a megyei Sportszövetségek Szövetségének szervezésében megkezdik Tatabányát, Környét, Kecskédet és Oroszlányt összekötő kerékpárút tervezésének előkészítését. Az erről szóló szándéknyilatkozatot várhatóan ősszel írják alá a települések.

A kerékpárosok Tata és Vértesszőlős között jelenleg az 1-es számú főutat használják, melyen jelentős a gépjárműforgalom, és a Bécs-Budapest vasútvonal feletti átjárón az úttesten nincs hely biciklizésre. Az elmúlt években az útvonalon több kerékpáros vesztette életét balesetben.