Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

kerekparutTata és Tatabánya között mintegy hét kilométer hosszúságú kerékpárút építése kezdődik meg, mely az Által-ér völgyében, Vértesszőlős érintésével köti össze a két települést - mondta el Tata alpolgármestere sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Horváthy Lóránt hozzátette, az útvonal nemzetközi madárvédelmi területen halad át, az Által-éren egy új fahídon kelhetnek át a kerékpárosok. Az út később kapcsolódhat az EuroVelo 6-os számú útvonalnak, illetve kapcsolódik a Tatabánya és Vértesszőlős között már meglévő, az 1-es út mentén haladó kerékpárúthoz.

A 480 millió forintos költségű beruházáshoz a települési önkormányzatok 444 millió forintos támogatást nyertek el pályázaton. A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot gyűjtött a három település lakosaitól, az összegből a természeti értékekre felhívó táblákat és az új nyomvonalra irányító útjelzőket állítanak fel.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a megyei Sportszövetségek Szövetségének szervezésében megkezdik Tatabányát, Környét, Kecskédet és Oroszlányt összekötő kerékpárút tervezésének előkészítését. Az erről szóló szándéknyilatkozatot várhatóan ősszel írják alá a települések.

A kerékpárosok Tata és Vértesszőlős között jelenleg az 1-es számú főutat használják, melyen jelentős a gépjárműforgalom, és a Bécs-Budapest vasútvonal feletti átjárón az úttesten nincs hely biciklizésre. Az elmúlt években az útvonalon több kerékpáros vesztette életét balesetben.