Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

kerekparutUniós forrásból 36 kilométer hosszú kerékpárút épül a Túr, a Batár és a Palád folyók meglévő töltésein a magyar-román határ mentén.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program Kétkeréken Túrterebestől Magosligetig című nyertes pályázata magyar oldalon 16, román oldalon pedig 20 kilométer kerékpárút megépítését tartalmazza. Emellett a három folyó töltésein elvégzik az árvízvédelmi töltések rekonstrukcióját.

A romániai Szatmár Megyei Tanács projektvezetésével, a kolozsvári Tisza-Szamos Vízgyűjtő-gazdálkodási Hivatal, az Erdélyi Kárpát-Egyesület és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) partnerségével megvalósuló beruházás keretében tíz pihenőhelyet alakítanak ki a kerékpárút mentén, ahol tájékoztató táblák hívják fel a figyelmet a vidék természetvédelmi értékeire.

A kerékpárút megépítése árvízvédelmi célokat is szolgál, mivel a töltések fejlesztése mellett az esetleges árvízi védekezéshez szükséges anyagok szállítását is megkönnyíti - mondta el Kató Sándor, a FETIVIZIG műszaki igazgatóhelyettese az MTI-nek. A 4,7 millió eurós támogatási összköltségből 2,3 millió euró a magyar oldalon hasznosul, a fennmaradó összeg a román oldali munkákra fordítható.

A magyar projektrész egyébként teljes támogatást élvez, a románhoz pedig mintegy egy százaléknyi önerő volt szükséges - tette hozzá.

A kivitelezési munkálatok a magyar oldalon - a kivitelezők kiválasztása után - várhatóan idén szeptemberben kezdődnek és 2014 novemberében fejeződnek be.