Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

RendrTöbb mint 80 bicikli áll a rendőrség parkolójában, a rendőrök viszont nem örülnek ennek.

Több mint 80 bevetésre kész bicikli áll a temesvári rendőrség parkolójában. A kétkerekűek beszerzése a városvezetés költségkímélő megoldása volt a járőrautók hiányára. Nicolae Robu polgármester szerint a kerékpár amellett, hogy egy természetkímélő közlekedési mód, még a rendőrök átlagon felüli fizikai erőnlétének fenntartásában is segít.

 románrendőrbringa

Európában, sőt Magyarországon sem különös a biciklis rendőrök látványa. A temesváriak azonban nincsenek megelégedve a nyugati trend átültetésével. A rendőrök a már meglévő bicikliket nem voltak hajlandóak használni, szerintük a városlakók nem vették őket komolyan, amikor a kétkerekűeken járőröztek. A polgármester közbenjárására azonban már nincs más választásuk, akarva-akaratlanul használniuk kell azokat. A városvezető szerint amúgy sem árt minden napra egy kis testmozgás.

Mivel nem volt elég járőrautó, és pár éve tilos új járművet vásárolni a rendőrség számára, csak pár elhasznált kocsit volt módomban kiutalni a főkapitányságnak. A biciklik az autókat helyettesítik, ennek megfelelően kell majd használják a rendőrök akkor, amikor közeli célpontokba kell eljussanak” nyilatkozta Robu

Forrás: transindex.ro