Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparutMintegy 300 kilométer hosszan, Zalakarost, Nagykanizsát és a horvátországi Kaproncát (Koprivnica), illetve Csáktornyát érintő kerékpáros úthálózat, valamint kiszolgáló létesítmények épülnek.

Cseresnyés Péter Nagykanizsa polgármestere elmondta: a város legjelentősebb magyar-horvát programjának keretében új kerékpárutakat építenek vagy jelölnek ki meglévő közutakon, több helyen kerékpáros centrumokat és kölcsönzőket alakítanak ki.  Nagykanizsán egy családi kirándulásokra és egy világversenyekre alkalmas mountain bike pályát is építenek.

A nagykanizsai polgármester kiemelte: a Zalaerdő Zrt. közreműködésével alakítják ki a hegyikerékpáros versenyek megrendezésére alkalmas pályát a Csónakázó-tónál, ahol egy kölcsönzőt is magában foglaló kerékpáros centrumot alakítanak ki. A beruházás így egyszerre szolgálja a turisztikai és a sportcélú fejlesztéseket.

Abboud Nabil projektmenedzser hozzátette, hogy az egyik pálya tíz kilométer hosszan családi kerekezésre lesz alkalmas, a másik, négy-hat kilométer hosszú, extrém pálya pedig kifejezetten világversenyek megrendezésére készül.

A teljes beruházás keretében megvalósuló építkezések a közbeszerzési eljárások lezárása után, a jövő évben indulnak el, és várhatóan 2014 októberében be is fejeződnek.

Forrás: MTI