Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

TeleBikeÖnkiszolgáló kerékpárkölcsönző rendszert indított saját dolgozói számára a Magyar Telekom.

A telekommunikációs cég a kerékpárokat gyártó magyar Csepel Zrt.-vel együttműködésben indította el május végén a TeleBike-nak elnevezett szolgáltatást. Az ingyenesen kölcsönözhető városi kerékpárokat kizárólag a cég dolgozói vehetik igénybe, így munkaidőben gyorsabban és a legkisebb környezeti terheléssel juthatnak el egyik megbeszélésükről a másikra a cég budapesti irodaházai között.

Az őszig tartó, féléves pilot-időszak alatt 40 kerékpárral működik a TeleBike rendszer. A kerékpárokkal a Telekom, illetve a T-Systems Magyarország négy telephelye között közlekedhetnek a dolgozók. A bicikliket PIN-kód vagy ügyfélkártya segítségével kölcsönözhetik ki a rendszerbe regisztrált kollégák, probléma esetén pedig ügyfélszolgálat és forródrót segít megoldani a helyzetet.

A Csepel Zrt. a biciklik biztosítása mellett szállításukat és a rendszer karbantartását is végzi, a világon újdonságnak számító, utánfutóval felszerelt logisztikai, és egyben szerviz-kerékpárként is működő Stringbike típusú kétkerekűjével.

Az ötletgazda Telekom a kiépítésen túl a regisztrációs rendszer kifejlesztéséért, illetve a kerékpárok biztonságát biztosító megoldásokért felelt. Valamennyi biciklin GPS található, így hatékonyan védhetők lopás ellen.

Forrás: MTI