Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Balaton kerülés 360 km-en keresztül
  Ez az igazi Balaton kör.
Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
prev
next

pilisiparkerdlogoA dunai árvíz levonulása és a 11-es út megnyitása után a Pilisi Parkerdő Zrt. a hétvégén lezárta a közforgalom elől a Pilismarótra vezető erdészeti utat.

Miután Pilismarót és Dömös ismét megközelíthető a 11-es úton, megszüntették annak az erdészeti útnak az ideiglenes megnyitását, amelyen keresztül tizenhárom napon át zajlott a települések alapvető ellátása.

A csaknem kéthetes időszakban az erdőgazdaság munkatársai a rendőrök segítségével irányították a napi öt-hatszáz jármű áthaladását a mintegy tíz kilométeres útszakaszon. Az úgynevezett Hoffman-kunyhói úton zajlott az árvízi védekezés forgalma, ami nem egy esetben nehéz gépjárművekből álló konvojok áthaladását jelentette. Szintén ezen az úton érkezett az élelmiszer, a posta és az egyéb alapvető cikkek a két településre, amelynek a lakosai is az erdei utat használhatták.

Az elmúlt két hét erős forgalma, különösen a nehéz gépjárművek közlekedése miatt a javítás ismét szükséges lesz, ezért az erdőgazdaság arra kéri a kerékpáros turistákat, hogy az útépítésre számítva fokozott figyelemmel, az óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást betartva haladjanak ezen az útvonalon.

Forrás: parkerdo.hu