Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

utazasvonaton02A biciklisek igényei alapján kialakított kerékpárszállító kocsi állt forgalomba a Balatonnál.

Három nagy- és öt közepes befogadóképességű kerékpárszállító kocsi került kialakításra, és állt forgalomba. A biciklisek igényei alapján kialakított járművekkel a Balaton mindkét partján kirándulva találkozhatnak az utazók.

A három nagyobb és az öt közepes befogadóképességű kerékpárszállító kocsi előnye, hogy a kerékpárokkal együtt lehet utazni. A nagyobb kapacitású kocsiban, a fali kampókra akasztva 26 kétkerekű szállítható, míg a közepesben 16, ám ezen felül még további kerékpárok is letámaszthatók a járműben.

 k kerekparszallitas nagybefogadokepessegu belso

A nagyobb kocsik praktikus, a kerékpárok felrakásának és levételének megkönnyítésére szolgáló nagy, oldalsó rakodó ajtóval rendelkeznek, ezek csak belülről nyithatók a biztonság érdekében. Az újonnan kialakított kocsikkal a Balaton északi partján találkozhatnak a kirándulók, a korábban átadott öt kerékpáros kocsival pedig a déli parton utazva.

 k bico2

Plusz jegyvizsgálók segítenek a biciklik felrakásában és levételében az utasoknak mind az északi mind a déli part nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikkal közlekedő vonataiban. További könnyebbséget jelent, hogy az állomások hangos tájékoztatásából még a vonatok érkezése előtt megtudhatják a kirándulók, hogy a peronon hová kell helyezkedni, a vonat melyik részében van a biciklis kocsi.