Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

berg hidLezárult a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító projekt hazai szakasza, az itteni beruházás egyik legfőbb elemét, a Hansági-főcsatornán átívelő hidat a hétvégén avatják fel.

A határon átnyúló fejlesztés egy uniós forrásokból fedezett - projekt része. Az osztrák oldalon jövőre fejeződnek be a munkálatok, amelyek elemeként fejlesztik a Fertő menti helyiérdekű vasutat. A Burgenland tartomány vezetésével benyújtott pályázat magyarországi részese Kapuvár önkormányzata, amely a felhasznált 2,3 millió eurós keretösszeg öt százalékát állta önrészként.

Közleményük szerint a magyarországi fejlesztés egyik eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei, a

Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.

A munkálatok részeként öt kilométeren aszfaltos, nyolcon murvás kerékpárút, valamint két és fél kilométernyi murvás mezőgazdasági út épület. Több már meglévő szakaszon a kerekezőket tájékoztató táblákat helyeztek ki, négy kerékpáros pihenőt és egy gyalogosok, valamint kerekezők számára járható hidat építettek.

A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, báró Berg Gusztáv nevét viselő híd közelében tartanak.

Forrás:MTI