Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

berg hidLezárult a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító projekt hazai szakasza, az itteni beruházás egyik legfőbb elemét, a Hansági-főcsatornán átívelő hidat a hétvégén avatják fel.

A határon átnyúló fejlesztés egy uniós forrásokból fedezett - projekt része. Az osztrák oldalon jövőre fejeződnek be a munkálatok, amelyek elemeként fejlesztik a Fertő menti helyiérdekű vasutat. A Burgenland tartomány vezetésével benyújtott pályázat magyarországi részese Kapuvár önkormányzata, amely a felhasznált 2,3 millió eurós keretösszeg öt százalékát állta önrészként.

Közleményük szerint a magyarországi fejlesztés egyik eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei, a

Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.

A munkálatok részeként öt kilométeren aszfaltos, nyolcon murvás kerékpárút, valamint két és fél kilométernyi murvás mezőgazdasági út épület. Több már meglévő szakaszon a kerekezőket tájékoztató táblákat helyeztek ki, négy kerékpáros pihenőt és egy gyalogosok, valamint kerekezők számára járható hidat építettek.

A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, báró Berg Gusztáv nevét viselő híd közelében tartanak.

Forrás:MTI