Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

berg hidLezárult a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító projekt hazai szakasza, az itteni beruházás egyik legfőbb elemét, a Hansági-főcsatornán átívelő hidat a hétvégén avatják fel.

A határon átnyúló fejlesztés egy uniós forrásokból fedezett - projekt része. Az osztrák oldalon jövőre fejeződnek be a munkálatok, amelyek elemeként fejlesztik a Fertő menti helyiérdekű vasutat. A Burgenland tartomány vezetésével benyújtott pályázat magyarországi részese Kapuvár önkormányzata, amely a felhasznált 2,3 millió eurós keretösszeg öt százalékát állta önrészként.

Közleményük szerint a magyarországi fejlesztés egyik eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei, a

Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.

A munkálatok részeként öt kilométeren aszfaltos, nyolcon murvás kerékpárút, valamint két és fél kilométernyi murvás mezőgazdasági út épület. Több már meglévő szakaszon a kerekezőket tájékoztató táblákat helyeztek ki, négy kerékpáros pihenőt és egy gyalogosok, valamint kerekezők számára járható hidat építettek.

A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, báró Berg Gusztáv nevét viselő híd közelében tartanak.

Forrás:MTI