Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparAz utóbbi öt-hat évben nagyot nőtt a rendszeresen kerékpározók aránya; egy friss felmérés szerint ötből két ember ül biciklire kéthetes rendszerességge.

Az Alföld városaiban és északnyugaton választják a legtöbben ezt a közlekedési eszközt, van olyan kisváros - Békés -, ahol a lakosság hatvan százaléka rendszeresen kerékpárra ül, "rájuk Amszterdam is felnézhet" - mondta. Megjegyezte: Budapesten például évente megduplázódik a biciklisek száma, amiben nagy szerepe an annak, hogy sikerül hangsúlyozni a kerékpár trendiségét.

{reklam}"A kerékpárosbarát település élhető település" - mondta Käthi Diethelm. Az Európai Kerékpáros Szövetség alelnöke azt hangsúlyozta, hogy ez a jármű olcsóbb és olcsóbban üzemeltethető az autónál, a ráfordított befektetés is hamarabb megtérül, nem is szólva az egészségügyi és környezetvédelmi vonzatokról.

A gazdasági hatások közé sorolta a kerékpáros turizmus fejlődését, amely Európában évi 25 millió eurót mozgathat meg. Szavai szerint nem a volt szocialista országok és a földrész többi része között húzódik határvonal ebben a témában; vannak régiók, ahol többet fejlesztettek, és szép számmal akadnak, amelyekben még fokozott kalandvágy kell ahhoz, hogy valaki két keréken induljon kirándulni. De azt, hogy Magyarország ebben a tekintetben hol áll, már nem árulta el.

Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere az esemény szünetében tartott sajtótájékoztatón arra emlékeztetett: vannak még fejlesztenivalók, de az utóbbi négy évben jelentős lépéseket tett a város annak érdekében, hogy itt is kényelmesebben lehessen kerékpárral közlekedni.
Utalt arra, hogy más beruházások mellett pályázati forrásból megépült a Győrt Gyirmóttal összekötő kerékpárút, a város - húsz járművel és három, ezekhez tartozó parkolóval - szolgálati kerékpár-programot indított, s számos helyen festettek fel kerékpáros nyomsávot az utakon.

Utalt arra is: Győrszentiván városrészből indult, és országszerte több helyütt követőkre lelt az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy vegyék nyilvántartásba a kerékpárokat, amelyek - elvesztés,lopás esetén - így kereshetővé válnak.

Forrás:Metropol