Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

bubiKözösségi kerékpárkölcsönző rendszert kapott Zágráb. A városon belüli közlekedésre szánt bicikliket a horvát főváros hat frekventált pontján lehet felvenni, illetve leadni.

A három hónapos kísérleti projekt célja a kerékpáros közlekedés fejlesztése a közel nyolcszázezer lakosú városban. Amennyiben a rendszer hatékonynak bizonyul, akkor a városvezetés nyilvános pályázatot ír ki biciklibeszerzésre - közölte kedden a helyi média.

Egyelőre mintegy félszáz kétkerekűt állítottak üzembe, ezeket a főpályaudvarnál, a Műszaki Múzeum közelében, a Kvaternik téren, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtárnál, a Petrinjai (Petrinjska), valamint a Gundulic utcában kialakított állomásokon lehet kölcsönvenni.

A felhasználóknak az első bérlés előtt aktiválniuk kell nextbike-számlájukat. Ezt megtehetik a nextbike.hr internetes oldalon, a szállodák, hostelek recepcióján vagy a turisztikai információs központban. A számlanyitás 79 kunába (mintegy 3200 forint) kerül, amiért cserébe a bérlő megkapja a lakat kódját, illetve ezt az összeget lebiciklizheti.

A szolgáltatás az első órában minden nap ingyenes. Minden további óra biciklihasználatért nyolc kunát (valamivel több mint egy eurót) kell fizetni.

A keddi projektindítón elsőként Milan Bandic főpolgármester "váltott bérletet" a közösségi kerékpárra.

Zágrábban 250 kilométernyi bicikliút van a Hina horvát hírügynökség jelentése szerint.