Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

bubiKözösségi kerékpárkölcsönző rendszert kapott Zágráb. A városon belüli közlekedésre szánt bicikliket a horvát főváros hat frekventált pontján lehet felvenni, illetve leadni.

A három hónapos kísérleti projekt célja a kerékpáros közlekedés fejlesztése a közel nyolcszázezer lakosú városban. Amennyiben a rendszer hatékonynak bizonyul, akkor a városvezetés nyilvános pályázatot ír ki biciklibeszerzésre - közölte kedden a helyi média.

Egyelőre mintegy félszáz kétkerekűt állítottak üzembe, ezeket a főpályaudvarnál, a Műszaki Múzeum közelében, a Kvaternik téren, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtárnál, a Petrinjai (Petrinjska), valamint a Gundulic utcában kialakított állomásokon lehet kölcsönvenni.

A felhasználóknak az első bérlés előtt aktiválniuk kell nextbike-számlájukat. Ezt megtehetik a nextbike.hr internetes oldalon, a szállodák, hostelek recepcióján vagy a turisztikai információs központban. A számlanyitás 79 kunába (mintegy 3200 forint) kerül, amiért cserébe a bérlő megkapja a lakat kódját, illetve ezt az összeget lebiciklizheti.

A szolgáltatás az első órában minden nap ingyenes. Minden további óra biciklihasználatért nyolc kunát (valamivel több mint egy eurót) kell fizetni.

A keddi projektindítón elsőként Milan Bandic főpolgármester "váltott bérletet" a közösségi kerékpárra.

Zágrábban 250 kilométernyi bicikliút van a Hina horvát hírügynökség jelentése szerint.