Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

critical_mass3Utolsó nagy felvonulására készül a budapesti Critical Mass szombaton a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakpartról indulva.

A szervezők szerint a mozgalom elérte a célját, így már nem felvonulásra, hanem a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség.

A résztvevők 15.55-kor indulnak és 16 kilométer megtétele után jutnak el a Városligetbe, ahol bringaemeléssel zárul a demonstráció. A felvonulás előtt kerékpáros napra várja az érdeklődőket a Magyar Kerékpárosklub, 14.45-kor a Carl Lutz rakparton tömegfotózás lesz a Greenpeace szervezésében, a felvonulás után a Deák téri Akváriumban bringás divatbemutatót tartanak a Cyclechic mozgalom rendezésében - olvasható a mozgalom honlapján.

A biciklin közlekedők száma a mozgalom indulása, 2004 óta megtízszereződött, csak a Gellért téren napi húszezer biciklista halad át egy-egy melegebb napon - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

critical-mass

Mivel egyre többen választják a kerékpáros közlekedést a fővárosban, a mozgalom elérte célját, így most már a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség. Az utolsó Critical Mass központi üzenete ezért az összefogás és a szerveződés szükségessége, a Kerékpárosklub megerősítése és munkájának kiterjesztése kerületi közösségekre, helyi célokra.

A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon - rendezték meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében. Az eddigi 15 akción több százezer bringás vett részt.

Forrás: MTI