Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerkprtplA magyar-horvát határ menti területek vonzerejének növelése és jobb megismerésük érdekében EU-s fejlesztés kezdődött április elején a magyarországi Baranya és a horvátországi Verőce-Drávamente megyében.

Az IPA határon átnyúló együttműködési program magyar és horvát résztvevői csütörtökön, a baranyai Szentlőrincen tartott konferenciájukon arról számoltak be, hogy az európai unió által támogatott projekt részeként Baranyában kerékpárutat építenek Királyegyháza-Szentlőrinc, Szentlőrinc-Tarcsapuszta között. Verőce megyében bicikliutak építésén kívül tanösvényeket alakítanak ki, egy kastély felújításával pedig képzési-turisztikai központot hoznak létre. A beruházás keretében ezer turistatérkép, 600 útikalauz, GPS- és okostelefon-alkalmazás is készül.

Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztos újságíróknak elmondta: példaértékű Baranya és Verőce-Drávamente együttműködése a határon átnyúló kezdeményezések megvalósításában. Hozzátette: a most induló fejlesztés nagy hangsúlyt kap azzal, hogy Horvátország az idén júliusban az Európai Unió tagjává válik.

"A kirándulóknak eddig is érdemes volt felkeresniük a Dráva-völgyét, az Ormánságot, hiszen olyan, érintetlen természeti kincsekkel is találkozhatnak, amelyek rabul ejtik a látogatókat. Ehhez biztosítanak kulturáltabb körülményeket a mostani és az Ős-Dráva programhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések is" - jegyezte meg. Hozzátette: emellett szükség van a vendéglátás fejlesztésére, hogy a turisták ne csak egy, hanem több napot is eltölthessenek a környéken.

Sanja Bosnjak, a Verőce-Drávamente megye fejlesztési ügynökségének igazgatója arról szólt, hogy turisztikai szempontból Verőce, Baranya és Somogy megye egy régióként kezelhető, ezért a térségben dolgozó szakemberek számára fontos feladat e térség értékeinek, nevezetességeinek megismertetése, a kerékpáros, az öko-, illetve a rekreációs turizmus népszerűsítése.

Tomislav Tolusic, Verőce-Drávamente főispánja azt emelte ki, hogy Verőce különösen büszke a Papuk Természeti Parkra, s szeretnék, ha a terület a turisták körében is egyre kedveltebb lenne.