Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

LanceArmstrongA Los Angeles Times jelentése szerint Matt Damon lesz a narrátora annak a dokumentumfilmnek, melyet az Oscar-díjas Alex Gibney készít Lance Armstrong 2009-es visszatéréséről.

A film a hétszeres Tour-győztes útját mutatja be a 2009-es Tour de France-ig, ahol három év kihagyás után az Astana színeiben állt rajthoz. A produkció várhatóan a 2011-es Tour de France előtt kerül nemzetközi forgalmazásba és remélhetőleg még tovább növeli az érdeklődést a világ legnagyobb kerékpárversenye iránt.


Matt Damon-t nem először hozzák kapcsolatban Lance Armstrong életéről készült filmmel. Immár hat éve, időről időre felbukkannak olyan pletykák, melyek szerint az ismert producer Frank Marshall (Vissza a jövőbe trilógia, Bourne trilógia) játékfilmet csinálna a bringás életéről Damon főszereplésével. Ebből a produkcióból azonban eddig semmi sem valósult meg és most a Floyd Landis által kirobbantott doppingbotrány miatt várhatóan hosszú időre süllyesztőbe kerülnek a tervek.

{reklam}

Amit Armstrongról tudni érdemes:

Lance Edward Armstrong (1971. szeptember 18., születési neve Lance Edward Gunderson) amerikai professzionális országúti kerékpárversenyző, aki a UCI ProTour-os RadioShack csapat tagja és alapítója.

1996-ban áttétes hererákot diagnosztizáltak nála, áttéteket képezve az agyában és a tüdejében, de végül teljesen felépült és kigyógyult a betegségéből. 1997-ben saját rákellenes szervezetet hozott létre Lance Armstrong Alapítvány néven. 1999-től 2005-ig Tour de France-győztes volt, így ő egyedül hétszer nyerte meg egymás után a francia körversenyt, ezzel rekordot állítva fel. 2005. július 24-én, a 2005-ös Tour de France végén visszavonult a sportágtól, de 2009 januárjában ismét nyeregbe ült, és a 2009-es Tour de France-on harmadik lett.

1999-ben az American Broadcasting Company Wide World of Sports című sorozatában Év Atlétája-díjat kapott. 2000-ben Asztúria Hercege-díjat kapott Sport kategóriában.2002-ben a Sports Illustrated az Év Sportolójának nevezte. 2002 és 2005 között Az Év Férfisportolójának nevezte ki az Associated Press. 2003, 2004, 2005 és 2006-ban A Legjobb Férfisportoló kategóriában ESPY-díjat kapott az ESPN-től, 2003-ban pedig megnyerte a BBC Tengerentúli Év Sportszemélyisége-díjat.