Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

0033A balatoni bringakörúthoz kapcsolódó térségi kerékpáros túraútvonal-hálózat kialakítása a fő célja annak a turisztikai fejlesztésnek, amelynek megvalósítására uniós támogatást nyert a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában turisztikai attrakciófejlesztésre elnyert összegről heteken belül aláírják a támogatási szerződést, ezután kezdődhet a kivitelezés. A program 100 százalékos támogatottságot élvez.

A Szántódtól Balatonszemesig terjedő dél-balatoni kistérség a projekt megvalósításával szeretné megmutatni saját látnivalóit, és új szolgáltatások létrehozásával további élményekkel, attrakciókkal gazdagítani kínálatát a balatoni biciklikörúthoz kapcsolódva. A projekt fő elemeként új kerékpárút épül a szántódi révtől Szántódpusztáig 1,1 kilométeres szakaszon, ez kapcsolódási pont lesz egy tihanyi kerékpáros projekthez. Balatonszemesen és Balatonföldváron információs és szolgáltató pontok létesülnek, ahol a biciklitárolás és szervizelés mellett túra- és elektromos bicikliket is lehet majd bérelni.

A fejlesztések részeként több mint kétszáz kilométernyi, változó nehézségű túraútvonal létesül, részben a régi utak újratáblázásával és jelölésével, részben új utak létesítésével. Pihenőhelyek és szolgáltató pontok épülnek a térség számos településén, így Balatonföldváron, Kőröshegyen, Kötcsén, és Szólád több helyszínén, köztük az Európa-díjas löszpincesornál. Telekiben egy ugyancsak uniós támogatással megvalósult fejlesztéshez kapcsolódóan létesül kerékpárosbarát megállóhely és gyermekjátszótér.

A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete által koordinált projekt célja, hogy a térségben a kerékpáros túraútvonalra telepítve egy olyan szolgáltatói hálózat alakuljon ki, amelynek mentén a kerékpárosok, a túrázók, nordic walkingozók, a bor, a gasztronómia és a lovaglás szerelmesei egyaránt megtalálják a megfelelő kínálatot.

Forrás:MTI