Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

BringasuliA biztonságos biciklizésre is oktathatnák a kisdiákokat, ha lett volna idő tervbe venni az ilyen órákat.

Az általános iskolások kerékpáros oktatási kerettantervéről szóló rendelet március 29-én jelent meg és mivel 31. volt a helyi tantervek elkészítésének határideje, nem sokan élnek majd e lehetőséggel szeptemberben – olvasható a Metropolban.

A 3–4., illetve az 5–6. évfolyam számára készített Bringaakadémia nevű programot az iskolák a szabad órakeret terhére illeszthetik be a tantervükbe, évfolyamonként 2-3-at.

Valóban, kicsit késve jelent meg a rendelet, de ha a helyi tantervbe már nem fér bele, akkor az iskolák délutáni foglalkozás keretében felhasználhatják a programot –mondta a lapnak Prekker Judit, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának munkatársa.

Mivel nem kötelező óráról van szó, az oktatáshoz szükséges eszközök biztosítása az iskolák feladata marad, de a gyerekek saját bringáival is megoldható a képzés.

Az intézmények zöme nem építette be a programot az órarendbe. Az egyik kivétel lehet a IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, ahol annyira várták az új tantárgyat, hogy még jóváhagyása előtt megszerezték a Bringaakadémia programot, és beillesztették a helyi tantervbe.