Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

BringasuliA biztonságos biciklizésre is oktathatnák a kisdiákokat, ha lett volna idő tervbe venni az ilyen órákat.

Az általános iskolások kerékpáros oktatási kerettantervéről szóló rendelet március 29-én jelent meg és mivel 31. volt a helyi tantervek elkészítésének határideje, nem sokan élnek majd e lehetőséggel szeptemberben – olvasható a Metropolban.

A 3–4., illetve az 5–6. évfolyam számára készített Bringaakadémia nevű programot az iskolák a szabad órakeret terhére illeszthetik be a tantervükbe, évfolyamonként 2-3-at.

Valóban, kicsit késve jelent meg a rendelet, de ha a helyi tantervbe már nem fér bele, akkor az iskolák délutáni foglalkozás keretében felhasználhatják a programot –mondta a lapnak Prekker Judit, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának munkatársa.

Mivel nem kötelező óráról van szó, az oktatáshoz szükséges eszközök biztosítása az iskolák feladata marad, de a gyerekek saját bringáival is megoldható a képzés.

Az intézmények zöme nem építette be a programot az órarendbe. Az egyik kivétel lehet a IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, ahol annyira várták az új tantárgyat, hogy még jóváhagyása előtt megszerezték a Bringaakadémia programot, és beillesztették a helyi tantervbe.