Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

ZeleiJzsefHazaérkezett Zelei József, Ausztriában élő és dolgozó magyar békeaktivista, aki mintegy 4 ezer kilométert tett meg kerékpárral Ausztrália és Új-Zéland útjain "a béke gondolatát hirdetve".

A békenagykövet útja közben a májusi III. Magyar Világtalálkozó meghívóját is átnyújtotta a helyi magyarságnak. Úti élményeiről film és könyv is készül, emellett a legközelebbi Világklub-esten, április 18-án a budapesti Kossuth Klubban, valamint számos közönségtalálkozón személyes beszámolón ismerkedhetnek meg az érdeklődők a történtekkel - közölte a szervező az MTI-vel.

A Kismartonban élő, foglalkozására nézve pénzügyi tanácsadó Zelei idén januárban indult a több ezer kilométeres útra kerékpárral Ausztráliában, Új-Zélandon és az Ausztráliához tartozó Tasmania szigetén. Az elmúlt tíz évben a világ 48 országában összesen 36 ezer kilométert tett meg "a béke jegyében". A Békekönyvbe - amelybe azoknak az embereknek a békével kapcsolatos üzeneteit gyűjti, akikkel útjain találkozik - már több ezer bejegyzés gyűlt össze Európa szinte minden nyelvén.

A következő kerékpáros békeút terve a határon túli magyar települések, városok felkeresése.

Forrás:MTI


Kapcsolódó cikkek:

Ausztráliába indul az ausztriai magyar kerékpáros békeaktivista