Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

PilismegnyitvaA Pilisi Parkerdő Zrt. feloldotta a látogatási tilalmat a Pap-rét és Sztaravoda közötti aszfaltozott erdészeti úton. Így újra lehet arra kerékpártúrát szervezni.

Az útszakaszt a tavaszi viharos időjárás következtében kellett lezárni, mivel a „Horthy-garázs” nevű részen kb. 15 m hosszú útszakaszon lecsúszott az út töltése illetve padkája. A kedvezőtlenül csapadékos időjárás miatt a helyreállítás mostanáig húzódott.

{reklam}

A javítási munkálatok során a Szentendrei Erdészet újjáépíttette az út rézsűjét, majd az így kialakított, és rétegenként tömörített új töltés felületén megfelelő vastagságban humusz réteget helyezett el. A helyreállításhoz 175 m3 zúzott követ, és kb. 60 m3 humuszt használtak fel. Az útvonalon a turista és a kerékpáros közlekedés ezáltal újra lehetséges.

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyben felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy az őszi időszakban kerékpártúráik során fokozott figyelemmel tartsák be a kiejlölt utak használatára vonatkozó szabályokat. Különösen fontos a 30 km/h-s sebességkorlátozás betartása, hiszen a fűtési szezonban megkezdődött faanyag szállítások miatt a sebesség túllépés komoly balesetet okozhat.

Forrás: forestpress.hu