Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

PilismegnyitvaA Pilisi Parkerdő Zrt. feloldotta a látogatási tilalmat a Pap-rét és Sztaravoda közötti aszfaltozott erdészeti úton. Így újra lehet arra kerékpártúrát szervezni.

Az útszakaszt a tavaszi viharos időjárás következtében kellett lezárni, mivel a „Horthy-garázs” nevű részen kb. 15 m hosszú útszakaszon lecsúszott az út töltése illetve padkája. A kedvezőtlenül csapadékos időjárás miatt a helyreállítás mostanáig húzódott.

{reklam}

A javítási munkálatok során a Szentendrei Erdészet újjáépíttette az út rézsűjét, majd az így kialakított, és rétegenként tömörített új töltés felületén megfelelő vastagságban humusz réteget helyezett el. A helyreállításhoz 175 m3 zúzott követ, és kb. 60 m3 humuszt használtak fel. Az útvonalon a turista és a kerékpáros közlekedés ezáltal újra lehetséges.

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyben felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy az őszi időszakban kerékpártúráik során fokozott figyelemmel tartsák be a kiejlölt utak használatára vonatkozó szabályokat. Különösen fontos a 30 km/h-s sebességkorlátozás betartása, hiszen a fűtési szezonban megkezdődött faanyag szállítások miatt a sebesség túllépés komoly balesetet okozhat.

Forrás: forestpress.hu