Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

PilismegnyitvaA Pilisi Parkerdő Zrt. feloldotta a látogatási tilalmat a Pap-rét és Sztaravoda közötti aszfaltozott erdészeti úton. Így újra lehet arra kerékpártúrát szervezni.

Az útszakaszt a tavaszi viharos időjárás következtében kellett lezárni, mivel a „Horthy-garázs” nevű részen kb. 15 m hosszú útszakaszon lecsúszott az út töltése illetve padkája. A kedvezőtlenül csapadékos időjárás miatt a helyreállítás mostanáig húzódott.

{reklam}

A javítási munkálatok során a Szentendrei Erdészet újjáépíttette az út rézsűjét, majd az így kialakított, és rétegenként tömörített új töltés felületén megfelelő vastagságban humusz réteget helyezett el. A helyreállításhoz 175 m3 zúzott követ, és kb. 60 m3 humuszt használtak fel. Az útvonalon a turista és a kerékpáros közlekedés ezáltal újra lehetséges.

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyben felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy az őszi időszakban kerékpártúráik során fokozott figyelemmel tartsák be a kiejlölt utak használatára vonatkozó szabályokat. Különösen fontos a 30 km/h-s sebességkorlátozás betartása, hiszen a fűtési szezonban megkezdődött faanyag szállítások miatt a sebesség túllépés komoly balesetet okozhat.

Forrás: forestpress.hu