Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparutTermészetvédelmi okokra hivatkozva nem engedélyezi a környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség, hogy megépítsék a szántódi rév és Szántódpuszta közé tervezett kerékpárutat.

A természetvédők szerint az állatok mozgását zavarná az út kiépítése. Az önkormányzat fellebbez a határozat ellen.

„Biztos, hogy nem a józan ész van itt a döntés hátterében.” Szántód polgármestere felháborodottan mutatja a több százezer forintért elkészíttetett tervet, amellyel elnyerték a kerékpárút megépítéséhez szükséges 120 millió forint pályázati pénzt. Egy meglévő földutat alakítanának át 1,1 km hosszan, a nádassal benőtt Natura 2000-es területen keresztül.

„Tervezés előtt a megfelelő hatósággal egyeztettük, az útmutatásaik alapján készültek el a tervek, ezért érthetetlen számunkra, hogy miért nem kaptunk végül is megvalósítási engedélyt – nyilatkozta a polgármester. – Ötvenezer kerékpáros közlekedik évente a kompokon, óriási szükség lenne ennek az útnak az átalakítására” – tette hozzá Vízvári Attila.

A kerékpárút a szántódi kompkikötőt kötné össze a környék egyik legfontosabb turistalátványosságával, a szántódpusztai Európa Nostra-díjas majorsági műemlékegyüttessel.

– Sok rajongója van a kerékpárnak, és ők, ugye, természetbarátok, és Szántódpuszta pedig tulajdonképpen olyan helyen fekszik, egy nagyon szép zöldövezetben, és ellátogatnának hozzánk egyre többen a másik partról is – mondta, Kovács Szilvia a Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ vezetője.

A kerékpárút alatt 20 méterenként alakítanának ki átjárókat a békáknak, a zöldhatóság mégsem adta meg az építési engedélyt. A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a még folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem nyilatkozott. A szántódi önkormányzat fellebbezett a határozat ellen, és most az országos főfelügyelőség döntésére vár.

Forrás: Kapos.hu