Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Balaton kerülés 360 km-en keresztül
  Ez az igazi Balaton kör.
Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
prev
next

oktatsIngyenes közlekedésbiztonsági elektronikus tananyagokat és módszertani segédanyagokat biztosít diákoknak és pedagógusoknak a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egy országos kampány keretében.

A június 18-áig tartó program során a köznevelési intézmények pedagógusai és tanulói ingyenesen sajátíthatják el az elektronikus (e-learning) tananyagokat és módszertani segédanyagokat. Külön tananyag készült az 5-8., valamint a 9-12. évfolyamos tanulók számára, módszertani útmutatóval kiegészítve a pedagógusoknak.

A hatóság csütörtöki közleménye szerint a képzést sikeresen elvégzők könnyebben hozzájuthatnak a jogosítványhoz is, a diákok közül ugyanis harmincezren, a tanárok közül pedig ötezren ingyenesen kaphatnak egy hatóságilag akkreditált, korszerű, e-learning KRESZ-tanfolyamot.

Felmérések szerint a gyalogosok és a kerékpárosok nagy részének hiányoznak a legalapvetőbb közlekedési ismeretei is. A gyalogosbalesetek aránya az utóbbi tíz évben még soha nem volt ilyen magas - hívta fel a figyelmet az NKH.

Az iskolások közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését, és így a gyermekbalesetek csökkenését egyik kiemelt céljául tűzte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), ezért a tárca a közlekedés biztonságát szolgáló, a köznevelési intézmények szakmai munkáját támogató projekt megvalósításával bízta meg az NKH-t.

Forrás: MTI