Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

Megkezdődik a Tata és Tatabánya közötti kerékpárút építése, miután Tatán a beruházást lebonyolító önkormányzat kedden aláírta a kivitelezői szerződést az FTK-Vértes-út-Geotech konzorcium képviselőivel.

Horváthy Lóránt alpolgármester az MTI-nek elmondta, az útvonal az Által-ér völgyében, nemzetközi madárvédelmi területen áthaladva, Vértesszőlős érintésével köti össze a két települést.

A beruházásra 440 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat, azonban a kivitelezők 327 millió forintért vállalták el a munkát. Az önkormányzat további 35 millió forintot fordít a kerékpárútra, mert a nyomvonal belterületi részeire nem lehetett pályázni.

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot meghaladó összeget gyűjtött össze Tata, Tatabánya és Vértesszőlős lakosaitól. Az összegből olyan információs táblák kerülnek a kerékpárútra, amelyek a természeti értékekre hívják fel a figyelmet. A szövetség útjelzőket is állítana, amelyek az új nyomvonalra irányítanak.

A május végére elkészülő út része lesz az EuroVelo 6-os számú útvonalnak, illetve kapcsolódik a Tatabánya és Vértesszőlős között már meglévő, az 1-es út mentén haladó kerékpárúthoz.

A közelmúltban Tatabányán is megkezdték a már megépített kerékpárutak összekötését, az összesen 164 millió forintos beruházás három útszakasz megépítését teszi lehetővé, ezek hosszúsága összesen 2130 méter.

Forrás:MTI