Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kerekparutA balatoni bringakörúthoz kapcsolódó térségi kerékpáros túraútvonal-hálózat kialakítása a célja a turisztikai fejlesztésnek.

A megvalósítására 181 millió forintos uniós támogatást nyert a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás - tájékoztatta Ernyes Ervin, a projektgazda képviselője az MTI-t hétfőn.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában turisztikai attrakciófejlesztésre elnyert összegről heteken belül aláírják a támogatási szerződést, ezután kezdődhet a kivitelezés. A program 100 százalékos támogatottságot élvez.

A Szántódtól Balatonszemesig terjedő dél-balatoni kistérség a projekt megvalósításával szeretné megmutatni saját látnivalóit, és új szolgáltatások létrehozásával további élményekkel, attrakciókkal gazdagítani kínálatát a balatoni biciklikörúthoz kapcsolódva.

A projekt fő elemeként új kerékpárút épül a szántódi révtől Szántódpusztáig 1,1 kilométeres szakaszon, ez kapcsolódási pont lesz egy tihanyi kerékpáros projekthez. Balatonszemesen és Balatonföldváron információs és szolgáltató pontok létesülnek, ahol a biciklitárolás és szervizelés mellett túra- és elektromos bicikliket is lehet majd bérelni.

A fejlesztések részeként több mint kétszáz kilométernyi, változó nehézségű túraútvonal létesül, részben a régi utak újratáblázásával és jelölésével, részben új utak létesítésével. Pihenőhelyek és szolgáltató pontok épülnek a térség számos településén, így Balatonföldváron, Kőröshegyen, Kötcsén, és Szólád több helyszínén, köztük az Európa-díjas löszpincesornál. Telekiben egy ugyancsak uniós támogatással megvalósult fejlesztéshez kapcsolódóan létesül kerékpárosbarát megállóhely és gyermekjátszótér.

A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete által koordinált projekt célja, hogy a térségben a kerékpáros túraútvonalra telepítve egy olyan szolgáltatói hálózat alakuljon ki, amelynek mentén a kerékpárosok, a túrázók, nordic walkingozók, a bor, a gasztronómia és a lovaglás szerelmesei egyaránt megtalálják a megfelelő kínálatot.

Forrás: MTI