Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparutAz Európai Unió anyagi támogatásával, több országot is érintő európai turizmusfejlesztési projekt részeként valósulhat meg a vasfüggöny kerékpárút.

Ennek átadását 2014 harmadik negyedévére tervezik - jelentették be csütörtökön azon a projektindító konferencián, amelyet Szombathelyen tartottak.

Az Európai Unió transznacionális Délkelet-Európa Programja által támogatott "Fenntartható mobilitás a legújabb Euro Velo útvonal, a vasfüggöny kerékpárút mentén" elnevezésű projektben magyar, görög, bolgár, macedón, szerb, horvát, szlovén, osztrák és szlovák partnerek működnek együtt - sorolta Polgár Tibor, a projektben magyar részről irányító szerepet betöltő Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A projekt során 9 ezer kilométer hosszan jelölnek ki túraútvonalat, amelynek nagy része kerékpárút lesz és a Norvég határtól a Fekete tengerig, 20 ország érintésével halad majd, zömmel a volt varsói szerződés egykori tagállamaiban, az egykori vasfüggöny nyomvonala mentén - hangoztatta a sajtótájékoztatón Michael Cramer, az Európai Zöld Párt (EGP) képviselője, az Európai Parlament tagja, a program egyik kezdeményezője.A politikus hangsúlyozta, hogy a kerékpáros turizmus ma már jelentős gazdaságformáló erő lehet egy-egy térségben, a kerékpáros turisták ugyanis egyre többet költenek és ez pozitív hatással van a helyi kereskedelemre és gazdaságra.

Lehet, hogy az európai turisták nem mindegyike ismeri Szombathelyet, de a vasfüggönyről már biztosan mindenki hallott és ez elegendő motivációt ad nekik ahhoz, hogy eljussanak ide - jegyezte meg.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:

A Vasfüggöny kerékpárút nyomvonala kijelölésre vár

Kerékpárút épül az egykori vasfüggöny mentén