Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparutAz Európai Unió anyagi támogatásával, több országot is érintő európai turizmusfejlesztési projekt részeként valósulhat meg a vasfüggöny kerékpárút.

Ennek átadását 2014 harmadik negyedévére tervezik - jelentették be csütörtökön azon a projektindító konferencián, amelyet Szombathelyen tartottak.

Az Európai Unió transznacionális Délkelet-Európa Programja által támogatott "Fenntartható mobilitás a legújabb Euro Velo útvonal, a vasfüggöny kerékpárút mentén" elnevezésű projektben magyar, görög, bolgár, macedón, szerb, horvát, szlovén, osztrák és szlovák partnerek működnek együtt - sorolta Polgár Tibor, a projektben magyar részről irányító szerepet betöltő Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A projekt során 9 ezer kilométer hosszan jelölnek ki túraútvonalat, amelynek nagy része kerékpárút lesz és a Norvég határtól a Fekete tengerig, 20 ország érintésével halad majd, zömmel a volt varsói szerződés egykori tagállamaiban, az egykori vasfüggöny nyomvonala mentén - hangoztatta a sajtótájékoztatón Michael Cramer, az Európai Zöld Párt (EGP) képviselője, az Európai Parlament tagja, a program egyik kezdeményezője.A politikus hangsúlyozta, hogy a kerékpáros turizmus ma már jelentős gazdaságformáló erő lehet egy-egy térségben, a kerékpáros turisták ugyanis egyre többet költenek és ez pozitív hatással van a helyi kereskedelemre és gazdaságra.

Lehet, hogy az európai turisták nem mindegyike ismeri Szombathelyet, de a vasfüggönyről már biztosan mindenki hallott és ez elegendő motivációt ad nekik ahhoz, hogy eljussanak ide - jegyezte meg.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:

A Vasfüggöny kerékpárút nyomvonala kijelölésre vár

Kerékpárút épül az egykori vasfüggöny mentén