Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

kerekparutHajdú-Bihar megyében 2012-ben csaknem 30 kilométer kerékpárutat építettek összesen kétmilliárd forint európai uniós forrásból - közölte Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) igazgatója.

Ebből eddig Berettyóújfaluban, Hajdúböszörményben, Komádiban, Bocskaikertben és Balmazújvárosban teljesen elkészült a beruházás 800 milliós támogatással, míg Hajdúsámsonban, Nagyhegyes és Balmazújváros között, valamint Vámospércsen és Püspökladányban jelenleg is tart a fejlesztés 1,2 milliárd forint uniós forrás felhasználásával - tette hozzá az igazgató a most elkészült balmazújvárosi, mintegy 3,5 kilométeres kerékpárút avatásán.

Mező Ferenc elmondta azt is, hogy a 2013-ban záródó uniós költségvetési időszakban 321 milliárd forint állt rendelkezésre a regionális operatív program keretében az észak-alföldi régióhoz tartozó három megyében fejlesztési támogatásra. Ebből 265 milliárd forintra már szerződést kötöttek a nyertesekkel, és 141 milliárdot már ki is fizettek - jegyezte meg.

Közlése szerint hétfőn zárult le a kis- és középvállalkozások telephely-fejlesztési pályázata, amire addig 250 pályázat érkezett be a fejlesztési ügynökséghez. Jelenleg erre 1,7 milliárd forintforrásuk van, de kezdeményezték további 1,3 milliárddal való kiegészítését.

Mező Ferenc ismertetése szerint Balmazújváros tavaly 777 millió forint uniós forrást kapott fejlesztésekre az Észak-alföldi Regionális Operatív Program forrásaiból.

Koroknai Imre, a város alpolgármestere az MTI-nek a helyszínen elmondta: a 3,5 kilométeres kerékpárút 235,5 millió forintba került, s ezzel több, mint 7 kilométerre növekedett a kerékpárutak hossza a településen.

A most átadott útszakasz folytatásaként készül el a Balmazújvárost Nagyhegyessel összekötő, mintegy 7 kilométeres kerékpárút, amelyre a két település 450 millió forint pályázati pénzt nyert - fűzte hozzá Balmazújváros alpolgármestere.

Forrás: MTI