Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

IngyenbicikliA franciaországi Arcachon városát nagyjából 12 ezren lakják, de a kisgyerekektől eltekintve mindenkinek lehet a polgármester jóvoltából ingyen biciklije.- Írja a Tiszta Jövő

Ingyen van, de kérvényezni kell, méghozzá adóigazolással, illetve egy orvosi alkalmassági papírral és nem utolsó sorban alá kell írni egy „jómagaviseleti" nyilatkozatot, mely elsősorban arról szól, hogy az ingyenkerékpár gazdája azt nem adja el és a város polgára marad.

Mondani sem kell, hogy a kisvárosban több mint 12 kilométernyi bicikliútat építettek már és a drótszamarak részére minden forgalmas pontján a városnak külön parkolókat alakítottak ki.

Arcachonban van egy kerékpárgyártó cég, ettől vette meg a polgármesteri hivatal a bicikliket, a terraeco.net információi szerint darabonként 137 euróért. A városka egész kerékpár-projektje összesen mintegy 400 ezer euróba került, de állítólag így is megérte, mert jóval olcsóbban jöttek ki, mintha – az eredeti elképzelések szerint – a minimális tarifájú szabad kölcsönzési rendszert honosították volna meg egy ilyen rendszerre szakosodott szolgáltató cégtől.

A polgármester 2008-ban helyezte kilátásba az ingyenbiciklit, választási kampányának részeként. A város tavaly nyáron döntött róla. Állítólag 1700 kerékpár átadásáról van már szó, de a városvezetés 3 ezer bicikliig állja a szavát.

A cikk eredetiben ITT olvasható.