Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

IngyenbicikliA franciaországi Arcachon városát nagyjából 12 ezren lakják, de a kisgyerekektől eltekintve mindenkinek lehet a polgármester jóvoltából ingyen biciklije.- Írja a Tiszta Jövő

Ingyen van, de kérvényezni kell, méghozzá adóigazolással, illetve egy orvosi alkalmassági papírral és nem utolsó sorban alá kell írni egy „jómagaviseleti" nyilatkozatot, mely elsősorban arról szól, hogy az ingyenkerékpár gazdája azt nem adja el és a város polgára marad.

Mondani sem kell, hogy a kisvárosban több mint 12 kilométernyi bicikliútat építettek már és a drótszamarak részére minden forgalmas pontján a városnak külön parkolókat alakítottak ki.

Arcachonban van egy kerékpárgyártó cég, ettől vette meg a polgármesteri hivatal a bicikliket, a terraeco.net információi szerint darabonként 137 euróért. A városka egész kerékpár-projektje összesen mintegy 400 ezer euróba került, de állítólag így is megérte, mert jóval olcsóbban jöttek ki, mintha – az eredeti elképzelések szerint – a minimális tarifájú szabad kölcsönzési rendszert honosították volna meg egy ilyen rendszerre szakosodott szolgáltató cégtől.

A polgármester 2008-ban helyezte kilátásba az ingyenbiciklit, választási kampányának részeként. A város tavaly nyáron döntött róla. Állítólag 1700 kerékpár átadásáról van már szó, de a városvezetés 3 ezer bicikliig állja a szavát.

A cikk eredetiben ITT olvasható.