Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

Biciklibartsgot_djaznak_az_amerikaiakA kerékpárosok amerikai ligája (ALB) az idén is közzétette azon vállalatok listáját, amelyeket biciklibarátnak tart és ezt a legjobbaknál díjjal honorálja. Számol be a Tiszta Jövő!

A liga ez alkalommal összesen 71 vállalatot nevezett meg, amivel éves kiértékeléseik alapján immár közel félezer amerikai céget sorolnak a biciklik barátjának.

A liga elsősorban azt díjazza, hogy mely vállalat segíti, megfelelő parkolóhelyek létesítésével, a kerékpározás aktív belső propagandájával, illetve ehhez kapcsolódóan tájékozódik, hogy az alkalmazottak egészségi állapota javult-e, a vállalati egészségügyi kiadások mérséklődtek-e. A dolgozók általános megelégedettségi szintjét is figyelik és hogy a cégnél a kerékpározást az alkalmazottak elismerésénél is figyelembe veszik-e.

Az idén a Facebook került az első helyre a biciklibarát munkahelyek listáján, megelőzve az Apple céget. Jó helyezést ért el az elsősorban hódeszkáiról ismert Burton és az ugyancsak számítástechnikai iparban tevékenykedő Hewlett-Packard cég.

Az éves listákon egyébként városi hatóságok, egyetemek, sőt serfőzdék, s nem utolsó sorban a kerékpár-üzletben érdekelt cégek szerepelnek.

A liga folyamatosan közzé teszi a biciklibarát nagyvárosok - egyre bővülő - listáját: már 28 város kapta meg az elismerést, köztük van Los Angeles, Miami és Nashville. Szempont, hogy a közlekedéssel kapcsolatos kiadások és a forgalmi dugók a városban csökkenjenek.

A cikk eredetiben ITT olvasható!