Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

Biciklibartsgot_djaznak_az_amerikaiakA kerékpárosok amerikai ligája (ALB) az idén is közzétette azon vállalatok listáját, amelyeket biciklibarátnak tart és ezt a legjobbaknál díjjal honorálja. Számol be a Tiszta Jövő!

A liga ez alkalommal összesen 71 vállalatot nevezett meg, amivel éves kiértékeléseik alapján immár közel félezer amerikai céget sorolnak a biciklik barátjának.

A liga elsősorban azt díjazza, hogy mely vállalat segíti, megfelelő parkolóhelyek létesítésével, a kerékpározás aktív belső propagandájával, illetve ehhez kapcsolódóan tájékozódik, hogy az alkalmazottak egészségi állapota javult-e, a vállalati egészségügyi kiadások mérséklődtek-e. A dolgozók általános megelégedettségi szintjét is figyelik és hogy a cégnél a kerékpározást az alkalmazottak elismerésénél is figyelembe veszik-e.

Az idén a Facebook került az első helyre a biciklibarát munkahelyek listáján, megelőzve az Apple céget. Jó helyezést ért el az elsősorban hódeszkáiról ismert Burton és az ugyancsak számítástechnikai iparban tevékenykedő Hewlett-Packard cég.

Az éves listákon egyébként városi hatóságok, egyetemek, sőt serfőzdék, s nem utolsó sorban a kerékpár-üzletben érdekelt cégek szerepelnek.

A liga folyamatosan közzé teszi a biciklibarát nagyvárosok - egyre bővülő - listáját: már 28 város kapta meg az elismerést, köztük van Los Angeles, Miami és Nashville. Szempont, hogy a közlekedéssel kapcsolatos kiadások és a forgalmi dugók a városban csökkenjenek.

A cikk eredetiben ITT olvasható!