Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kerekparutEgyüttműködnek a Rákos-patak menti önkormányzatok, hogy a Duna vonalától a Gödöllői-dombságig kiépülhessen a turisztikai elemekkel összekapcsolt kerékpárút - jelentette be Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

A kerületvezető a patak menti kerékpárút megvalósításáról szóló fórum után arról számolt be, hogy összefogják az érintett településrészeket, és közös szándéknyilatkozattal fordulnak a kormányhoz annak érdekében, hogy a következő hétéves uniós finanszírozási ciklusban fejlesztési forrásokhoz jussanak.

Riz Levente elmondta, hogy a patak partján több helyen szakaszosan már léteznek hosszabb-rövidebb kerékpárutak. Hozzátette, hogy a hiányzó fővárosi szakaszok megépítése mellett feladat az is, hogy a meglévőeket megfelelő állapotba hozzák. Példaként említette, hogy Rákosmentén 3,6 kilométer hosszúságban már elkészült egy szakasz, de 1,9 még hiányzik. Szólt arról is, hogy a beruházás tervei 2014-re készülhetnek el, a megvalósítás pedig a várakozások szerint 2016-ig megvalósulhat.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a patak revitalizációjának hosszas előzménye van, a korábbi részsikereket pedig sikerre kell váltani. Úgy véli, a kelet-nyugat irányú zöldfolyosó hatalmas adottsága Budapestnek, amit ki kell használni.

Szólt arról is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szakmai segítséget ajánlott az ökoturisztikai projekt megvalósításához, az általuk készített koncepció jó kiindulási alap lehet.

Papcsák Ferenc, a XIV. kerület polgármestere arról számolt be, hogy a fórumon részt vevők mindegyike bizonyította, hogy elkötelezett a beruházás iránt. Mint mondta, a patak több százezer ember otthonát érinti, így megközelíthetővé kell tenni a természeti értékeit. Álláspontja szerint nemcsak kerékpárútra, hanem kapcsolódó sportpályákra, rekreációs lehetőségekre is szükség van.

A 44 kilométer hosszú patak mentén jelenleg összesen nyolc kilométer hosszan van kerékpárút.