Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

csepeli-kerkprt-2Átadták csütörtökön Budapest XXI. kerületében a Weiss Manfréd úti kerékpárutat, amely a Kvassay hídtól az Ady Endre útig tart.

A csaknem három kilométer hosszú kerékpárutat 204 millió forintból építették meg, ebből az unió 134 milliót adott. Kiszélesítették a töltést, áthelyezték a közvilágítási oszlopokat, elhelyeztek három kerékpártárolót és új forgalmi rendet is kijelöltek.

Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) az átadó ünnepségen azt mondta, Csepelen hagyománya van a kerékpáros közlekedésnek, ezért is fontos a kerékpáros-infrastruktúra fejlesztése a kerületben.

Hangsúlyozta: a forgalomszámlálások azt mutatják, hogy egyre többen használják a kerékpárt, az Andrássy úton például naponta ezren bicikliznek. Az önkormányzat célja, hogy valamennyi jármű számára biztonságosabbá tegyék a közlekedést - mondta.

Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere kiemelte: a kerület most már nem a főváros "mostohagyermeke", hanem Budapest szerves része. Ezt bizonyítják a kerületi beruházások, például a gerincút és a szennyvíz-hálózat építése. Hozzátette: a most átadott gerincutat 1993-ban, a kerékpárutat 1991-ben ígérték meg a kerületnek.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az átadáson közölte: 2011 nyarán jelentették be a kerékpáros-infrastruktúra fejlesztését, hat helyszínen 700 millió forintból készülnek bicikliutak, és jövőre is folytatódik a fejlesztés egyebek mellett a BuBi (Budapesti Bicikli) közösségi kerékpáros rendszer projekttel.

A vezérigazgató hangsúlyozta: 2010 óta több pénzt költöttek ilyen célokra, mint 2005 és 2010 között. Csepelen is várható további fejlesztés.

Forrás: MIT

Fotó: bkk