Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparut15 kilométerrel bővül a 44-es főút mellett vezető Körös-völgyi kerékpárútÚj szakaszokkal, összesen 15 kilométerrel bővül a 44-es főút mellett vezető Körös-völgyi kerékpárút Békés megyében, a beruházásra Kondoros, valamint a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Társulás 580 millió forintot fordít EU-támogatásokból - tájékoztatta az MTI-t Dankó Béla, Kondoros polgármestere és Völgyi Sándor, az önkormányzati társulás alelnöke.

Dankó Béla elmondta: a kondorosi és a békéscsabai kistérségben épülő két újabb szakasszal együtt mintegy 50 kilométer hosszú, egybefüggő kerékpárúton lehet közlekedni a 44-es főút mellett, Békésszentandrás-Szarvas-Csabacsűd-Kardos-Kondoros-Kétsoprony-Békéscsaba irányában, egészen a megyeszékhely külterületi határáig.

Kondoroson a kivitelezési munkák elkezdődtek, több mint két kilométer hosszú szakasz épül 100 millió forintból, az önkormányzat a költségek 100 százalékára nyert támogatást a Közlekedési Operatív Program keretéből. A kerékpárút decemberig készül el.

Völgyi Sándor, a Békéscsaba és Térsége Többcélú önkormányzati társulás elnöke elmondta, hogy 12 kilométer útszakasz épül meg Békéscsaba felé Kétsopronytól, a projekt bekerülési költsége 480 millió forint, a társulás pályázata Közlekedési Operatív Program keretéből 100 százalék támogatásban részesült. A közbeszerzési eljárás folyamatban van, a kivitelezési munkák várhatóan ősszel indulnak.

A 44-es út mellett haladó, 50 kilométer hosszú kerékpárút különösen védett természetvédelmi és kultúrtörténeti területeken halad át, és Békéscsabánál csatlakozik a Mezőmegyer és Mezőberény közötti kerékpárúthoz, valamint a jelenleg kivitelezés alatt álló Békéscsaba-Doboz-Sarkad-Méhkerék-határátkelőhely-Nagyszalonta nyomvonalhoz.

Forrás:MTI