Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

kerekparut15 kilométerrel bővül a 44-es főút mellett vezető Körös-völgyi kerékpárútÚj szakaszokkal, összesen 15 kilométerrel bővül a 44-es főút mellett vezető Körös-völgyi kerékpárút Békés megyében, a beruházásra Kondoros, valamint a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Társulás 580 millió forintot fordít EU-támogatásokból - tájékoztatta az MTI-t Dankó Béla, Kondoros polgármestere és Völgyi Sándor, az önkormányzati társulás alelnöke.

Dankó Béla elmondta: a kondorosi és a békéscsabai kistérségben épülő két újabb szakasszal együtt mintegy 50 kilométer hosszú, egybefüggő kerékpárúton lehet közlekedni a 44-es főút mellett, Békésszentandrás-Szarvas-Csabacsűd-Kardos-Kondoros-Kétsoprony-Békéscsaba irányában, egészen a megyeszékhely külterületi határáig.

Kondoroson a kivitelezési munkák elkezdődtek, több mint két kilométer hosszú szakasz épül 100 millió forintból, az önkormányzat a költségek 100 százalékára nyert támogatást a Közlekedési Operatív Program keretéből. A kerékpárút decemberig készül el.

Völgyi Sándor, a Békéscsaba és Térsége Többcélú önkormányzati társulás elnöke elmondta, hogy 12 kilométer útszakasz épül meg Békéscsaba felé Kétsopronytól, a projekt bekerülési költsége 480 millió forint, a társulás pályázata Közlekedési Operatív Program keretéből 100 százalék támogatásban részesült. A közbeszerzési eljárás folyamatban van, a kivitelezési munkák várhatóan ősszel indulnak.

A 44-es út mellett haladó, 50 kilométer hosszú kerékpárút különösen védett természetvédelmi és kultúrtörténeti területeken halad át, és Békéscsabánál csatlakozik a Mezőmegyer és Mezőberény közötti kerékpárúthoz, valamint a jelenleg kivitelezés alatt álló Békéscsaba-Doboz-Sarkad-Méhkerék-határátkelőhely-Nagyszalonta nyomvonalhoz.

Forrás:MTI