Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

balatonEurópa húsz legszebb kerékpáros útja közé választotta a Balaton körüli biciklis utat a németországi Bruckmann kiadó - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A müncheni székhelyű Bruckmann Verlag ( www.bruckmann.de), amely a Duna menti biciklis útról már több könyvet is kiadott, 2012. július végén jelentette meg újabb kerékpáros könyvét „Die schönsten Radtouren in Europa" címmel. A színes fotókkal illusztrált, 168 oldalas kötet Európa 20 legszebb kerékpáros útját mutatja be, egy-egy túrát 6-8 oldalban leírva. Mivel a 20 kiválasztott út közé a Balaton is bekerült, így a szerző, Thorsten Brönner 2011 őszén az MT Zrt. meghívására a régióba látogatott, hogy személyesen is bejárja az útvonalat. Kerékpárjával 8 napig a magyar tenger északi partján kirándult,.

A 6 oldalas írásában kedvcsinálóan számol be élményeiről, kiemelve az őszi táj nyugalmat árasztó szépségét, amelyet a természet szerelmesei a Balaton mellett több helyen – pl. Kis-Balaton, Kápolnapuszta, Káli-medence, Hegyestű, tihanyi levendula mezők – élvezhetnek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiállítóhelyein pedig érdekes információkhoz lehet jutni a különleges természeti szépségekkel kapcsolatosan. Aki kultúrára vágyik, az mindenképpen látogasson el Keszthelyre, Veszprémbe, Tihanyba vagy Sümegre – tanácsolja a szerző.

balatonibicikliut

A kerékpáros turizmus évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend Németországban, ezért az MT Zrt. németországi képviselete évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különböző csatornákon – online megjelenés (www.fahrradreisen.de), sajtóutak szervezése kerékpáros tematikában, egyéni kerékpáros újságírók meghívása, kerékpáros rendezvényeken való részvétel – minél többen értesüljenek a magyarországi kerékpáros lehetőségekről. Az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérése szerint ugyanis 2009-ben a lakosság 49%-a, azaz több mint 40 millió fő vett már részt egynapos biciklis kiránduláson (2007: 35 millió), 6%, azaz mintegy 5 millió fő pedig 5 napnál hosszabb kerékpáros üdülésen. A kerékpáros turisták napi költése átlagosan 60 euró/fő körül alakul.

Egy konkrét példát mutatva, a németek legkedveltebb hazai útvonalát, az Elba menti kerékpáros utat 2010-ben 145.000 biciklis látogatta meg, akik átlagban 9 napot maradtak, s naponta fejenként átlagosan 60,27 eurót költöttek, ezzel összesen 76 millió euró bevételt biztosítva a régió számára. A fenti számok ismeretében nem meglepő, hogy Németországban egyre több a minősített kerékpáros útvonal, és a kerékpáros szálláshelyek is gomba módra szaporodnak. Míg 1995-ben 216, addig 2010 márciusában már 5007 „Bett&Bike" biciklis szálláshely várja a vendégeket Németország-szerte.

A hazai kerékpáros utak mellett azonban sok német biciklis választ más országokat is úti célul. A legnépszerűbb külföldi kerékpáros út évek óta a Duna menti biciklis út ausztriai szakasza, amit a Via Claudia Augusta és az Etsch kerékpáros út követ. Ami pedig a biciklis kirándulások tervezését illeti, a leggyakrabban használt információforrások az internet, (70%), a kerékpáros útikönyvek (68%), a kerékpáros kiadványok (54%), a biciklis újságok (47%) és a személyes ajánlás (25%).