Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

kerekpar-ltnyA kerékpározást népszerűsítő kezdeményezést hirdetett meg Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a kormányhivatalok, a minisztériumok és az állami hivatalok dolgozóinak.

A kormánymegbízott keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Két keréken a hivatalba elnevezésű program célja, hogy ösztönözzék a kerékpáros közlekedésre a hivatali dolgozókat, emellett pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy egy tároló létesítése mindössze néhány tízezer forintba kerül.

Hozzátette, hogy a kerékpáros vagy rolleres közlekedés nemcsak az egészséges életmód miatt fontos, hanem enyhíti a belváros közlekedési gondjait is. Tarnai Richárd - aki kerékpárral érkezett - a kezdeményezés népszerűsítéséhez a rollerrel érkező Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár támogatását kérte, akinek egy felhívást nyújtott át. Az államtitkár a rendezvényen ugyancsak kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy többen közlekedjenek kerékpárral, jelezve, ez hozzájárul az egészségmegőrzéshez és a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez. Illés Zoltán bejelentette azt is: szorgalmazza, hogy helyezzenek el a Parlament és a Képviselői Irodaház előtt 250-300 kerékpárt, amelyeket a képviselők és az Országgyűlés munkatársai egy kóddal használhatnának.

Forrás:MTI