Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

Varso_BiciklikolcsonzoEzer kerékpárral indított biciklikölcsönző-rendszert szerdán a lengyel főváros, csatlakozva a világ több mint 50 városában működő Veturilo rendszerhez.

Összesen több mint 1100 kerékpár áll a varsóiak rendelkezésére, mert az egyik kerületben már április óta működik néhány kölcsönző állomás.

A kerékpárokat márciustól november végéig lehet igénybe venni, a hét minden napjának 24 órájában. Ehhez előzetesen regisztrálni kell a www.veturilo.waw.pl honlapon és 10 zloty (682 forint) alapdíj befizetése után egy egyéni kóddal már használhatók a közel 60 varsói kölcsönzőállomáson kihelyezett kerékpárok.

A szolgáltatás első 20 perce ingyenes és a biciklit egy másik állomáson lehet leadni. A kerékpárok maximum 12 órára kölcsönözhetők: az időkorlátok megszegése, illetve a jármű megrongálása vagy eltűnése esetén pótdíjat számolnak fel.

A lengyel fővárosban egyre több kerékpárút épül, de a belvárosban még mindig problémás a biciklis közlekedés: a bátrabb kerékpárosok az autók között, az épségüket féltők viszont a járdákon cikáznak. A Budapesten is működő biciklisávos megoldás még várat magára.

Forrás:MTI

Fotó:vjm.hu