Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

BringakocsiHázilagos építésű, fekve hajtható bringakocsival indult szombaton délelőtt a londoni olimpiára két nagykanizsai sportember.

Mint arról korábban beszámoltunk Hegedüs Tamás és Hodák Sándor a barátaik segítségével tervezett és épített különleges bringakocsival kb 4500 kilométeres utat akar megtenni, oda-vissza Londonba az olimpiára.

3300 kilométert tekertek már az egyedi járgánnyal, így az teljesen üzembiztosnak számít. Terveik szerint augusztus 9-re érnek az olimpia helyszínére, majd augusztus 25-re vissza Nagykanizsára.

Sátor, hálózsák, ruhák, élelem és ital, mert "sokat fogyasztunk százon" - fogalmazott arra a kérdésre válaszolva, hogy mi mindent visznek magukkal.

A bringakocsi tervezője és építője Szantner Gyula, elmondta, hogy három hónap alatt készült el az acél vázra épített gépsárkány, amelyhez mountain bike alkatrészeket használt fel, tető mellett. üvegszálas, bőr borítású üléseket építet bele a kényelem fokozása érdekében.

Bringakocsi2

A srácok a zalalövői kempingben táboroznak az útjuk 2.napján

A lábbal hajtott bringakocsi hajtói Nagykanizsa két testvérvárosát, az ausztriai Gleisdorfot és a németországi Puchheimet is érintik, majd Köln és Brüsszel irányába érnek Calais-ba a komphoz, majd a La Manche-csatornát átszelve Dovertől kerekeznek tovább Londonig.

Hozzátette, hogy csak kevés alkatrészt visznek magukkal, gumibelsőt, bovdent, fékbetétet, láncszemeket, ha esetleg gondjuk támadna út közben.

A bringakocsi vezetői azt ígérték, hogy a hosszúnak ígérkező hajtásról közösségi és internetes oldalukon folyamatosan beszámolnak