Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

BringakocsiHázilagos építésű, fekve hajtható bringakocsival indult szombaton délelőtt a londoni olimpiára két nagykanizsai sportember.

Mint arról korábban beszámoltunk Hegedüs Tamás és Hodák Sándor a barátaik segítségével tervezett és épített különleges bringakocsival kb 4500 kilométeres utat akar megtenni, oda-vissza Londonba az olimpiára.

3300 kilométert tekertek már az egyedi járgánnyal, így az teljesen üzembiztosnak számít. Terveik szerint augusztus 9-re érnek az olimpia helyszínére, majd augusztus 25-re vissza Nagykanizsára.

Sátor, hálózsák, ruhák, élelem és ital, mert "sokat fogyasztunk százon" - fogalmazott arra a kérdésre válaszolva, hogy mi mindent visznek magukkal.

A bringakocsi tervezője és építője Szantner Gyula, elmondta, hogy három hónap alatt készült el az acél vázra épített gépsárkány, amelyhez mountain bike alkatrészeket használt fel, tető mellett. üvegszálas, bőr borítású üléseket építet bele a kényelem fokozása érdekében.

Bringakocsi2

A srácok a zalalövői kempingben táboroznak az útjuk 2.napján

A lábbal hajtott bringakocsi hajtói Nagykanizsa két testvérvárosát, az ausztriai Gleisdorfot és a németországi Puchheimet is érintik, majd Köln és Brüsszel irányába érnek Calais-ba a komphoz, majd a La Manche-csatornát átszelve Dovertől kerekeznek tovább Londonig.

Hozzátette, hogy csak kevés alkatrészt visznek magukkal, gumibelsőt, bovdent, fékbetétet, láncszemeket, ha esetleg gondjuk támadna út közben.

A bringakocsi vezetői azt ígérték, hogy a hosszúnak ígérkező hajtásról közösségi és internetes oldalukon folyamatosan beszámolnak