Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

5mbicikliCsaknem öt méter magas biciklivel kerekezik egy férfi Kubában, ami világcsúcs. A le-, és felszállás ugyanakkor nem egyszerű.

5mbicikli2Felix Guirola maga építette "zsiráfkerékpárját", amelyre egyedül nem tud felkecmeregni. A művelethez három ember segítségére van szüksége, csakúgy mint a leszálláshoz - hacsak nem "parkol" szorosan egy ház erkélyéhez és nem mászik át rá. A nehézség ellenére rendszeresen biciklizik Havanna óvárosának keskeny utcáin.

"Sosem voltam nagy biciklis, de magasítottan nagyon szeretek kerékpározni" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Guirolát, akinek gyakran még utasa is van: rendszeresen viszi a feleségét annak munkahelyére, egy étteremhez.

A kubai férfi már vagy 30 éve közlekedik "drótzsiráfjain" - több "magassági" biciklit is készített -, ám csak a minap értesült arról, hogy Guinness-rekorder lehetne. Immár benyújtotta igényét a címre. Tervei közt szerepel, hogy nagyon lekörözi magát: 13 méter (4 emelet) magas biciklit akar építeni.

Forrás:MTI