Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

sajtofoto1„Bringázz a suliba" címmel indított kampányt az Együtt Európáért Alapítvány

„Bringázz a suliba" címmel zajlott az Együtt Európáért Alapítvány kampánya, melynek keretében május 29. és június 8. között 10 napon át több száz diák pattant bringára és érkezett az iskolába szülei autója vagy a tömegközlekedés helyett.

sajtofoto2„Bringázz a suliba" címmel indított kampányt az Együtt Európáért Alapítvány, az „Együtt a fenntartható életmódért" projekt (KMOP-3.3.4/A-10-2010-0049) keretei között.

A kampányon belül, szelektív hulladékgyűjtés valamint a csapvíz fogyasztásának ösztönzése mellett az Alapítvány kiemelt feladata a kerékpározás népszerűsítése az óvodás és általános iskolás korosztály körében. Az Alapítvány hosszú távú célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése. A projekt helyszíne a Közép-magyarországi Régió, azon belül is Budapest, illetve annak négy, szomszédos kerülete (a 7., 14., 16., és 17. kerületek), valamint Tatárszentgyörgy község iskolái.

A „Bringázz a suliba" kampány célja a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése a 4-14 éves korú gyerekek körében. Azok a tanulók, akik május 29-e és június 8-a között legalább hat alkalommal biciklivel érkeztek az iskolába, ajándékot kaptak. A biztonságos közlekedésre nevelés részeként az Alapítvány Bringa Rally rendezvényeket is tartott, ahol a résztvevők rövid KRESZ oktatást kaptak, majd közlekedésbiztonsági pályán, számos ügyességi elemből, közlekedési jelzőtáblákból, jelzőlámpából, bójákból álló pályán bizonyíthattak.

Az eseményről a kampányban érintett iskolákban kihelyezett plakátok tájékoztatták a nebulókat. A több száz lelkes résztvevőt látva az Alapítvány idén ősszel tovább folytatja a kampányt.

Háttérinformáció

A kerékpározásról

Az egészséges életmód napjaink egyik legtöbbet hangoztatott témája. Azon kívül, hogy mit eszünk vagy iszunk, oda kell figyelnünk a megfelelő mozgáskultúrára is. Sajnos hazánkban az elmúlt évtizedekben szinte teljesen háttérbe szorultak az olyan közlekedési formák, mint a kerékpározás, holott ennél környezetbarátabb, egészségesebb és városi körülmények között gyorsabb közlekedési mód nemigen létezik.

Mivel hosszú távú hatást a fiatalok szemléletformálásával lehet elérni, ezért az Alapítvány kampányainak legjelentősebb célcsoportját a fiatal generáció tagjai alkotják. Nekik tervezték a kerékpáros rendezvényeket, illetőleg az oktatást, és a fenntarthatósági témájú teszteket is. Ehhez kapcsolódóan óvodai rajzpályázatot is szervezett az Alapítvány, ahol a gyerekek kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos élményeiket mutathatták be papíron.

Az Együtt Európáért Alapítványról

Az Együtt Európáért Alapítvány hazánk sikeres európai uniós tagságának, valamint a fejlett tagállamokhoz való társadalmi és gazdasági felzárkózásának elősegítésére törekszik. Ezért céljaink közé tartozik a természet- és környezetvédelem; a tudatos élet szemléletének terjesztése; a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése; a hátrányos helyzetűek segítése; az oktató- és a nevelőmunkához kapcsolható infrastrukturális tervezésekben való részvétel; a közösség-és egészségfejlesztések, szoros összefüggésben az önkéntesség népszerűsítésével és elterjesztésével.

További információ: www.egyutteuropaert.eu