Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparHatodik alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

A tárca keddi tájékoztatása szerint a kiírásokon a kerékpározás elterjedését szolgáló, annak feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el.

A települések három kategóriában versengenek a kerékpárosbarát címért: külön indulnak a megyei jogú városok és fővárosi kerületek, a városok, valamint nagyközségek és községek.

Meghatározó értékelési szempont egyebek mellett a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor - közölte az NFM.

A Kerékpárosbarát Munkahely 2012 pályázaton négy kategóriában indulhatnak a jelentkezők: mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és nonprofit szervezetek jelentkezését várják.

Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni.

A beérkezési határidő 2012. szeptember 28. A pályázati adatlap és az információs háttéranyag a www.kormany.hu, www.kerekparozz.hu és www.kertam.hu honlapokon érhető el.

Forrás:MTI