Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

ParisA párizsi polgármesteri hivatal és több francia város önkormányzata szombaton nyitotta meg a London-Párizs zöldutat, a brit és a francia fővárost összekötő 400 kilométeres kerékpárutat.

A London-Párizs zöldút több éve indított projekt eredménye, egy több mint 400 kilométer hosszú kerékpáros útvonal (ebből a franciaországi szakasz Párizs és Dieppe között 246 km), amelyben egyaránt van zöld út, illetve kerékpársáv - közölte pénteken a párizsi városháza. (A zöldutak többfunkciós útvonalak, amelyeket gyalog, kerékpáron, lovon illetve más autó- és motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hoznak létre.)

Turisták, kerékpáros turisták, kerékpárosok pedálozhatnak Párizsból Dieppe-be, majd kompra szállhatnak, hogy az angliai Newhavenből kerekezhessenek egészen Londonig.

LondonA végleges, többségében zöld utakból álló útvonal teljes elkészültéig egybefüggő útvonalat jelöltek ki Párizs és London között az olimpiai játékokra, amelyeket július 27-től augusztus 12-ig tartanak Londonban.

"Keréktávolságra van az olimpia" – örvendezett közleményében Annick Lepetit közlekedésért felelős párizsi alpolgármester.

A kerékpárutat Bertrand Delanoë párizsi főpolgármester avatta fel több brit személyiséggel együtt a Notre-Dame székesegyház előtti téren, a francia utak 0 kilométerénél.

Fotók:Web

Forrás: MTI