Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

EmpamoKerszEMPAMO, emlékeztek még rájuk? Nem? Segítek. 2010 szeptemberében a Crirical Mass felvonulás után:

"Nem pedig az elektromos autókhoz képest mindenképpen környezetszennyező, alternatívát nem kínáló, szállításra és távolsági közlekedésre alkalmatlan kerékpározást erőltetni.." Bővebb bejegyzés ITT.

No gondolom így már sokaknak meg van. A velük folytatott értelmetlen levelezést közkincsé tettem a fórumunkban. Olvassátok el, tanulságos és szerez majd néhány vidám percet. Közvetlen link ITT!

Szóval a fent nevezett szervezet és az autós szövetség most, hogy porondon van ismét a KRESZ módosítás beadták a saját javaslatukat, amelyben természetesen gondoltak ránk is. Az alábbiakban olvashatjátok az MTI közléséban.

„A forgalomban közlekedő kerékpárosokat is egyenlően kell elbírálni a gépjárművezetőkkel. ( amint a húsvéti ellenőrzés is mutatta, jóval nagyobb számban voltak kerékpárosok ittas vezetők, mint az autósok. És ha arányosítjuk az autók számával a bringások számát, sajnos vezetik a baleseti statisztikát is.)

Kerékpár: A kerékpárosoknak legyen kötelező újra a jobbra tartás! (ne kóvájoghassanak a sávok közepén) A forgalomban közlekedő kerékpárosoknak kötelező kresz vizsga, ha nincs jogosítványuk. A munkát vállaló kerékpárosoknak kötelező azonosító rendszám bevezetése, kötelező évenkénti kresz vizsga és balesetvédelmi oktatás. ( azonosítani lehessen az egyre több szabálytalankodó, és cserben hagyó kerékpárost.) Ahol van kerékpárút, ott a kerékpárosoknak kötelező legyen a használata, ha másképp nincs jelezve. (mint fent írtuk, vezetik a baleseti statisztikákat, és főleg a munkavállaló futárok közlekednek nagyon fegyelmezetlenül.)"

smileKedvenc részem: „A munkát vállaló kerékpárosoknak kötelező azonosító rendszám bevezetése, kötelező évenkénti kresz vizsga és balesetvédelmi oktatás" Hát mit is mondjak? Most sem hazudtolták meg magukat.

Forrás: MTI OS