Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

EmpamoKerszEMPAMO, emlékeztek még rájuk? Nem? Segítek. 2010 szeptemberében a Crirical Mass felvonulás után:

"Nem pedig az elektromos autókhoz képest mindenképpen környezetszennyező, alternatívát nem kínáló, szállításra és távolsági közlekedésre alkalmatlan kerékpározást erőltetni.." Bővebb bejegyzés ITT.

No gondolom így már sokaknak meg van. A velük folytatott értelmetlen levelezést közkincsé tettem a fórumunkban. Olvassátok el, tanulságos és szerez majd néhány vidám percet. Közvetlen link ITT!

Szóval a fent nevezett szervezet és az autós szövetség most, hogy porondon van ismét a KRESZ módosítás beadták a saját javaslatukat, amelyben természetesen gondoltak ránk is. Az alábbiakban olvashatjátok az MTI közléséban.

„A forgalomban közlekedő kerékpárosokat is egyenlően kell elbírálni a gépjárművezetőkkel. ( amint a húsvéti ellenőrzés is mutatta, jóval nagyobb számban voltak kerékpárosok ittas vezetők, mint az autósok. És ha arányosítjuk az autók számával a bringások számát, sajnos vezetik a baleseti statisztikát is.)

Kerékpár: A kerékpárosoknak legyen kötelező újra a jobbra tartás! (ne kóvájoghassanak a sávok közepén) A forgalomban közlekedő kerékpárosoknak kötelező kresz vizsga, ha nincs jogosítványuk. A munkát vállaló kerékpárosoknak kötelező azonosító rendszám bevezetése, kötelező évenkénti kresz vizsga és balesetvédelmi oktatás. ( azonosítani lehessen az egyre több szabálytalankodó, és cserben hagyó kerékpárost.) Ahol van kerékpárút, ott a kerékpárosoknak kötelező legyen a használata, ha másképp nincs jelezve. (mint fent írtuk, vezetik a baleseti statisztikákat, és főleg a munkavállaló futárok közlekednek nagyon fegyelmezetlenül.)"

smileKedvenc részem: „A munkát vállaló kerékpárosoknak kötelező azonosító rendszám bevezetése, kötelező évenkénti kresz vizsga és balesetvédelmi oktatás" Hát mit is mondjak? Most sem hazudtolták meg magukat.

Forrás: MTI OS