Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

WestbalatonBringaHatvan darab kerékpárt állított a turisták szolgálatába a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. Felnőttek és gyermekek egyaránt kölcsönözhetik a járműveket, mégpedig Keszthelytől Zalakarosig.

– Az egész régiót szolgálják a bicajok, amiket térségi pályázat keretében nettó 3,6 millió forintért szereztünk be – mondta el Tar László, a szervezet vezetője, akitől megtudtuk: Keszthelyen, Zalakaroson, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön és Hévízen (e helyen kistérségi pályázatból már megvalósult a beruházás) vehetik igénybe a szolgáltatást a turisták. – A legfontosabb, hogy bárhol kérhetik a kerékpárt, s bárhol le is adhatják azt. Vagyis nem probléma az, ha például Keszthelyen kölcsönzött biciklivel Zalakarosról már nem akarnak visszajönni.

A szakember szerint a kerékpáros turizmus a Balaton-régióban a mostoha körülmények ellenére egész jól működik, és az új lehetőség még jót tehet neki.

– A kitáblázás meglehetősen gyatra, hiányoznak a térképek, kevés a reklám- és szóróanyag, a kerékpáros turisták mégis özönlenek – folytatta Tar László. – Ez a fejlesztés pedig újabb lendületet adhat, hiszen azok is be tudják barangolni a környéket, akik kerékpár nélkül érkeznek a Balatonhoz.

És a turisztikai irodának számos további, megvalósításra váró fejlesztési ötlete van:

– A Balaton Fejlesztési Tanáccsal együttműködve készítjük a térség kerékpáros koncepcióját, három pont köré csoportosítva. Az első, hogy biztonságosabbá kell tennünk a Bringa körutat, hiszen az számos helyen hagy kívánnivalót maga után. Fontos, hogy kiépüljenek a lecsatlakozó utak, s ennek köszönhetően a – jelenleg elég nehezen megközelíthető – Kis-Balaton is elérhetővé váljon a kerékpáros turisták számára. Harmadsorban pedig a Keszthely–Hévíz nyomvonalat kell megépíteni, minél gyorsabban, hiszen az egy országos, illetve nemzetközi út része lesz. Mindemellett pályázati pénzből végezzük a táblázást, elkészül az okostelefonon is használható digitális térkép, s terveink szerint minősítjük a kerékpárbarát éttermeket, szálláshelyeket.


Forrás: zalaihirlap.hu

A cikk eredetiben ITT olvasható!