Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

utazasvonaton02Tavaly már több mint háromszázezer kerékpárjegyet vettek a MÁV-START utasai, kétszer annyit, mint négy évvel ezelőtt - tájékoztatott hétfőn a vasúttársaság.



A közlemény szerint a társaság kiemelt céljai között szerepel, hogy a következő években minden vonatán biztosítani tudja a kerékpárok szállítását.

A fejlesztéseket szeretnék az utasok igényeihez alakítani, ezért a Magyar Kerékpárosklubbal közösen online közvélemény-kutatást végeztek a kerékpárosok vasúti utazási szokásairól, tapasztalatairól. A kérdőívet csaknem 1.400 utas töltötte ki; 58 százalékuk pozitív változást tapasztalt a vasúti utazás és a kerékpáros szolgáltatások területén az elmúlt évben.

A válaszokból kiderült, hogy a vasúttal kerékpárszállítást kombináló utasok többsége jobban szereti, ha a kerékpárjával közös térben utazhat. Azok közül, akik az állomásokon, megállóhelyeken hagyják biciklijüket, 24 százalék elégedett a tárolási lehetőségekkel. A kerékpártárolók kiépítése folyamatos, ami a vasúttársaság szerint hozzájárul majd az utasok jobb kiszolgálásához.

MAV-start

A közlemény kitér arra is, hogy a MÁV-START a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz vasúttal és kerékpárral kirándulók számára kedvezményes túrajegyet vezetett be, amivel az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 400 forintért lehet a bicikliket szállítani a tavak körül.

Forrás: MTI