Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

SznyiFerencSzőnyi Ferenc Ironman triatlonos az Egyesült Államokat átszelő (Race Across America, RAAM) kerékpárverseny keretében 12 nap alatt ötezer kilométer megtételét tűzte ki célul speciális járművével.

A világ legnehezebb bringás viadalának egyedüli magyar résztvevője hazai fejlesztésű, lánc nélküli kerékpárral, úgynevezett stringbike-kal indul.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a RAAM-verseny útvonala sivatagokon, 3000 méteres hágókon keresztül halad San Diegóból Annapolisba. Ez ötezer kilométer kerékpározást jelent, amit az indulóknak 12 napon belül kell teljesíteniük, a versenyzők döntik el, mikor pihennek, mikor tekernek. A verseny harmincéves története során átlagosan a résztvevők fele ért célba, most várhatóan 40-50-en próbálkoznak.

SznyiFerenc02Szőnyi Ferenc elmondta, hogy két éve már teljesítette ezt a versenyt. Mivel ilyen kerékpárral még soha senki nem indult, így számára egyfajta küldetés, hogy világszerte ismertté tegye a különleges, lánc nélküli kerékpárt, a stringbike-ot.

A viadalon az OTP Bank támogatásával szereplő 47 éves Szőnyi Ferenc az MTI kérdésére elmondta, egy nyolcnapos felkészülés során már volt módja ismerkedni a kerékpárral, megszokni a hajtását, amely több izmot mozgat meg, mint a hagyományos, láncos változat. Hozzátette: futáshoz szokott lábának könnyebb ezt tekerni.

A magyar találmány fejlesztéséhez forrást nyújtó PortfoLion Zrt. kockázati tőkealap-kezelő vezérigazgatója, Oszkó Péter arról beszélt, ha a világ legkeményebb versenyén kiállja a próbát a lánc nélküli kerékpár, az a legjobb bizonyíték arra, hogy érdemes volt feltalálni. Hozzátette: nemcsak az ilyen embert próbáló versenyeken, hanem "városi biciklizésben" is praktikus.

Forrás:MTI

Az eseményeket a racemachine.blog.hu oldalon lehet nyomon követni.

Sok sikert Kívánunk Ferinek és a magyar csoda járgánynak!