Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

Szentendre.kerekparutA Ferenciek terétől a Szabadság térig húzódó, új "belvárosi főutcán" tartottak biciklis bejárást kedden a Magyar Kerékpárosklub és az önkormányzati szakemberek.


A Magyar Kerékpárosklub Helyben vedd meg elnevezésű, uniós hátterű projektje keretében a főváros különböző útszakaszain tart biciklis bejárásokat. Ezek célja a vásárlási célú utazások kerékpáros és gyalogos formájának népszerűsítése mellett az, hogy a közlekedési infrastruktúrát tervező szakemberek testközelből tapasztalhassák meg a kerékpáros közlekedés nehézségeit.

{reklam}

"Nem annyira a konkrét javaslatok megvalósulására koncentrálunk, mint inkább arra, hogy a tervező szakemberek építsék be munkájukba a bejárások során megtapasztalt szempontokat. Erre nagy szükség van, hiszen az utóbbi évtizedekben a közlekedési tervezésnél egyértelműen az autósok érdekei kerültek előtérbe" - fogalmazott a Magyar Kerékpárosklub projektvezetője.

A keddi bejáráson részt vettek a belváros-lipótvárosi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat főépítészi irodájának képviselői, valamint két tervező cég munkatársai is.

A kerékpárosklub márciusban az Újlipótvárosban tartott hasonló bejárást, és a Helyben vedd meg projekt hátralévő két évében további budapesti helyszínek is sorra kerülnek majd, amelyek közt a tervek szerint szerepelhet Zugló és Újbuda - mondta Wolf Péter.

A Helyben vedd meg az Active Access elnevezésű európai uniós program keretébe illeszkedik. A projektet egy 15 tagú konzorcium valósítja meg, amelynek tagjai egyetemek, kutató- és egészségügyi intézetek, települési és megyei önkormányzatok és civil szervezetek Európa 12 országából. A program fő célja az emberek egészségének javítása és a helyi gazdaság fellendítése az aktív közlekedési módok (gyaloglás és kerékpározás) népszerűsítésével és a rövid távú utazások előnyben részesítésével - olvasható a Magyar Kerékpárosklub honlapján.