Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

hvzKölcsönzést biztosít és a biciklis turistákat is kiszolgálja az a kerékpáros központ, amelyet egy térségbeli hálózat létrehozásának részeként avattak fel szerdán Hévízen.

Kozma Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője az átadáskor elmondta: a Termál-völgy - Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai szolgáltató hálózat létrehozását 2009-ben határozták el, a megvalósításhoz a hévízi és a zalakarosi kistérség mellett a Jankó Kerékpáros Csapata Bt. társult. A több mint 126 millió forintos támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton nyerték el.

A hévízi tourinform iroda átalakításával létrehozott kerékpáros központban kölcsönzőt nyitottak, és felkészültek a kerékpárosok turisztikai igényeinek kiszolgálására. A kistérség településein a biciklisek számára túraútvonalakat jelöltek ki, esőbeállókat alakítottak ki, de játszótér és kilátó is épült az ökoturizmus fejlesztése érdekében.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Balaton térségében pályázatok segítségével fejleszthető a kerékpáros turizmus. A bicikliutak építése és kijelölése azonban nemcsak az egészséges életmód híveit szolgálja, de a térségben élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy kerékpárral juthassanak el munkahelyükre, iskolájukba.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a turisztikai központnak számító két város együttműködésében is fontos előrelépés a közös pályázat. Zalakaroson is most döntöttek hasonló kerékpáros központ építéséről, amely a közeljövőben meg is valósul.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy újabb szeletének fejlődéséhez járultak hozzá. Azt maga is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros hálózat kialakítása nem kizárólag a turisták igényeit, hanem az itt élőket is szolgálja.

Forrás:MTI