Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

hvzKölcsönzést biztosít és a biciklis turistákat is kiszolgálja az a kerékpáros központ, amelyet egy térségbeli hálózat létrehozásának részeként avattak fel szerdán Hévízen.

Kozma Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője az átadáskor elmondta: a Termál-völgy - Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai szolgáltató hálózat létrehozását 2009-ben határozták el, a megvalósításhoz a hévízi és a zalakarosi kistérség mellett a Jankó Kerékpáros Csapata Bt. társult. A több mint 126 millió forintos támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton nyerték el.

A hévízi tourinform iroda átalakításával létrehozott kerékpáros központban kölcsönzőt nyitottak, és felkészültek a kerékpárosok turisztikai igényeinek kiszolgálására. A kistérség településein a biciklisek számára túraútvonalakat jelöltek ki, esőbeállókat alakítottak ki, de játszótér és kilátó is épült az ökoturizmus fejlesztése érdekében.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Balaton térségében pályázatok segítségével fejleszthető a kerékpáros turizmus. A bicikliutak építése és kijelölése azonban nemcsak az egészséges életmód híveit szolgálja, de a térségben élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy kerékpárral juthassanak el munkahelyükre, iskolájukba.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a turisztikai központnak számító két város együttműködésében is fontos előrelépés a közös pályázat. Zalakaroson is most döntöttek hasonló kerékpáros központ építéséről, amely a közeljövőben meg is valósul.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy újabb szeletének fejlődéséhez járultak hozzá. Azt maga is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros hálózat kialakítása nem kizárólag a turisták igényeit, hanem az itt élőket is szolgálja.

Forrás:MTI