Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

andrassy_kero01Ma indul a budapesti Andrássy úton az a forgalmi rend átalakítás, amelynek során "helyet cserél" a parkolósáv és a kerékpársáv az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

A kerékpársáv jelenlegi kialakítása sok jogos kritikát kapott mind az autósok, mind a kerékpárosok részéről. Az új forgalmi rend célja, hogy a jobbra kanyarodó autók és biciklisek többé ne veszélyeztessék egymást, továbbá a kerékpáros közlekedést ne akadályozzák parkoló vagy rakodó autók, ne kerüljön kuka rendszeresen a kerékpársávra és a parkoló autókból kiszállók is nagyobb biztonságban legyenek.

A kerékpársáv és a parkolósáv közé egy ajtónyitásnyi biztonsági sáv kerül, hogy a váratlanul kinyíló ajtók ne okozzanak balesetet.

Az önálló jobbra kanyarodó sávval ellátott kereszteződésekben a kerékpársáv a jobbra kanyarodó és az egyenes forgalmi sáv közé kerül, így a jobbra kanyarodó autók először a besorolási szabályok szerint keresztezik a kerékpársávot, és csak utána kanyarodnak jobbra.

andrassy_kero

Ilyen lesz

A teljes szakaszon a kerékpársávot, piros színnel is kiemelik. Ez a forgalombiztonságot szolgálja, számos európai példa alapján, alkalmazását más helyszíneken is tervezik.

Az április 16-án, hétfőn induló munkálatokat 4 szakaszban végzi és várhatóan május 13-án, vasárnap fejezi be a BKK.  • első szakaszában, április 16-tól 22-ig az Oktogon és a Nagymező utca között az Erzsébet tér irányában
  • a második szakaszban, április 23-tól 29-ig a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, szintén az Erzsébet tér irányában zajlanak a munkák.
  • harmadik fázisban, május 2-ától 7-éig a Bajcsy-Zsilinszky út és az Nagymező utca között,
  • negyedik fázisban, május 8-tól 13-ig a Nagymező utca és az Oktogon között a Hősök tere irányában dolgoznak majd

Képek: WEB