Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

kerkprtplKerékpárút épül csaknem ötven kilométer hosszan Fehérgyarmat és a romániai Szatmárnémeti között.

Az 5,6 millió euró, mintegy 1,6 milliárd forint költségvetésű magyar-román közös projekt nyitórendezvényét szerdán tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

A magyar oldalon 27, a román oldalon pedig több mint 22 kilométer hosszú kerékpárút a Szamos folyó töltéskoronáján épül meg, a kivitelezési munkálatok a magyarországi szakaszon már elkezdődtek.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, HUNROVELO - Szamos mentén vízen és két keréken elnevezésű beruházás a két ország összesen húsz települését érinti. A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és Szatmárnémeti önkormányzata partnerségében megvalósuló, 5,6 millió euró értékű beruházás keretében a Szamos töltésén három méter szélességben aszfaltozott kerékpárút épül ki, amely lakossági és turisztikai igények kielégítésére egyaránt alkalmas lesz.

A romániai szakasz Szatmárnémetitől az országhatárig a folyó bal partján, a magyarországi szakaszon pedig a Szamos bal és jobb partján fog haladni a szamosbecsi és tunyogmatolcsi vasúti hidat érintve egészen Fehérgyarmatig. A nyitórendezvényen elhangzott: a magyarországi szakaszon a munkálatok már elkezdődtek, a kivitelező KE-VÍZ 21 Zrt. A román oldalon is zajlanak a munkálatok, Szatmárnémeti térségében egy útszakaszt már használatba vett a lakosság.

A projekt befejezésének határideje 2012 decembere, de a kivitelezési munkálatok a remények szerint már október 30-án véget érnek - mondta Bodnár Gáspár, a szabolcsi vízügyi szervezet igazgatója az MTI-nek. Közlése szerint a kerékpárút megépítésével hatékonyabbá és költségtakarékosabbá válik az árvízi védekezés.

Forrás:MTI


Rendszeres olvasóinknak is biztosan feltűnt az, hogy ebben az évben rendszeresen jelennek meg hírek határon átnyúló kerékpárút hálózatokról. Ez számunkra túrázóknak igen örvendetes hír, hiszen számolhatunk ezek használatával. Hogy ne kelljen a magazinunk oldalain sokat lapozgatni, az alábbiakban összegyűjtöttem a 2012-es év ilyen irányú bejelentéseit.